zaterdag, november 3

Maas-Niederrheinpad: Teijl - Venlo

Zaterdag 3 november

We parkeren in de Pater Petersstraat in Steyl. Vandaar wandelen we naar het pontje. Dit lijkt op bestelling te varen: als er klantje zijn, steekt hij over. Wij steken het bedrag van 60 eurpese centjes aan de veerman over. Naast ons is er 1 personenauto. Iets geeft me het gevoel dat dit gesubsidieerd wordt.

Op de westoever aangekomen, moeten we kiezen: volgen we het pad langs de Maas, met risico op koeien, of volgen we de asfaltweg. We zien in de verte dat een kudden koeien de doorgang aan het eind van de akker verspert, en besluiten de asfaltweg te nemen. Verderop, bij een bocht in de weg, kiezen we alsnog voor het voetpad langs de rivier. Hier groeien o.a. bijvoet, kamille, grote kaardenbol en opnieuw smalle aster. Rechts van ons loopt de Maas, links van ons een aantal meertjes ontstaan uit oude Maasarmen.

Door het soms natte gras loopt het vermoeiend en een paar kilometer verderop keren we terug naar het asfalt. We zijn dan bijna bij Venlo. Hier genieten we van onze lunch op een bankje langs de rivier. We steken de brug over, en wandelen het centrum in. Hee, waar is ons boekje gebleven? Foetsie! En zo net had ik het nog in mijn handen! We wandelen terug naar het bankje, maar helaas, het boekje is nergens te bekennen. Jammer. Het geeft altijd zo'n lekker gevoel bij thuiskomst de kaarten af te strepen. Aan de andere kant: het is de laatste wandeling van dit vakantieweekje. Morgen naar de kerk, en rust houden. Toch bekijken we nog het centrum met o.a. het oude stadhuis. Met de bus terug naar Tegelen / Steijl. en met de auto naar het vakantiehuisje. Maandag terug naar huis.


Gewandeld: 15,2 + 10 = 25,2km.

Geen opmerkingen: