zaterdag, september 21

Deltapad: Zoutelande - Westkappelle.

woensdag 18 september 2019

We parkeren de auto in Westkapelle, of Westschappel, zoals het op Walcheren wel genoemd wordt.
De bushalte in het centrum is verplaatst naar de rand van het dorp, 10 minuten lopen. Daar wachten we een klein half uur voor de bus komt. Die brengt ons snel naar Zoutelande.

In Zoutelande lopen we door de winkelstraat waar we de vorige keer geeindigd zijn. We bekijken de waterput van Willibrord en de kerk. Daarna gaan we het duin op. Langs de trap groeit bloeiende boksdoorn, een immigrant uit China die ik niet vaak tegenkom.

Boven gekomen lopen we over de kam van het duin. Even lopen we beneden langs, maar gaan dan weer omhoog om over de kam verder te wandelen. Net als tussen Vlissingen en Zoutelande is het duin hier smal. Links een smal strand, rechts direct campings en akkers.

Meidoorn en roos zijn uitgebloeid maar tonen hun oranje vruchten. Ook de zeewinde is jammer genoeg uitgebloeid; ik vind dat echt prachtige bloemen. Het stekend loogkruid is niet mooi, maar wel een echte overlever.

Wanneer we naar beneden gaan, zegt het boekje rechtsaf en de bewegwijzering links af. We volgen de stickers en lopen over een druk fietspad. Rechts van ons staan bomen en struiken die ons het uitzicht op de Westkappelse kreek benemen. Zodra we de kans hebben, steken we door en lopen over het grintpad langs het water.

Bij Westkapelle gaan we omhoog naar het KNRM station en volgen het voetpad over de dijk. Hier komen we bij herdenkingsmonumenten van de dijkdoorbraak en de landing van de geallieerde troepen aan het eind van de tweede wereldoorlog. Een tank, een plateau met namen van gesneuvelde Britse militairen, en een landingsvaartuig.

Einde van dit traject, tijd voor familiebezoek.

Gewandeld: 150,4 + 3,5 = 153,9km
Te gaan: 195,1 - 153,9 = 41,2 km

Geen opmerkingen: