woensdag, september 6

Pelgrimspad: Tungelroy - Ell

Woensdag 6 september 2017

We parkeren in Ell op een parkeerplaats bij een paar winkels. De bus stopt praktisch om de hoek, en we hebben nog 15 minuten. De weersverwachting was vanochtend regen, vanmiddag opklaringen. Maar nu de zon 's ochtends schijnt, klimmen we toch maar vast in de benenwagen.

Arriva rijdt stipt op tijd, en met maar 2 minuten overstaptijd is ze dat geraden ook. We wachten zelfs nog 3 minuten op onze overstap in Weert.

In Tungelroy stappen we uit langs de provinciale weg, want de buurtbus naar Tungelroy komt nog steeds niet in het vocabulair van 9292.nl voor. In Tungelroy pikken we direct het Pelgrimspad op. Het plaatsje beschikt over een mooie molen, de Sint Annamolen, die we in het voorbijgaan bewonderen.

Daarna duiken we de landerijen in. Weilanden en maisakkers. Alsof die twee iets met elkaar te maken hebben :-p. Al spoedig wandelen we langs een bosrand. Een gele composiet die ik niet ken, ik ga er even voor zitten maar kom er niet uit. Verder, op pad!
We steken een asfaltweg over en komen bordjes 'de Krang' tegen. Volgens de wandelgids is dit een gevarieerd gebied, en voor een keer is dat niet overdreven. Voor de eerste keer deze vakantie zie ik weer eens niet-alledaagse planten. Wilde hop, valse salie, wilde marjolein en een uitgebloeide wespenorchis.

De Tungelroyse beek valt vies tegen. De grond was met zink bevuild. Voor miljoenen is de grond gezuiverd en de beek meanderend gemaakt. Wat mij betreft had er qua natuurgebied een personenauto naar de Geul heen en weer mogen rijden om wat zaadjes van het zink viooltje en de zinkboerenkers te halen. De beek zal op andere plaatsen best meanderen, maar hier loopt de beek kaarsrecht. De grond is voedselrijk, gezien de aanwezigheid van brandnetel, riet en haagwinde langs de oevers.

In Ell vinden we de auto zonder probleem terug. Het is, op een enkele druppel na, droog gebleven. Dat houden we zo tot we bij de tent terug zijn, daarna begint een gestage regenval. Geen probleem, ik wil toch dit verslagje nog schrijven.

Vandaag gewandeld: 9,0 km.
Gedaan: 8,0 + 9,0 = 17,0km.
Te gaan: 276,5 - 17,0 = 259,5 km.



Geen opmerkingen: