vrijdag, juli 22

Veluwe zwerfpad: Dieren - Rheden

Maandag 18 juli 2022.

We waren van plan een stukje in Duitsland van het Grote Rivierepad te lopen, maar officieel hoor ik dan mijn paspoort bij me te hebben. En die ligt thuis. Dan maar een stukje van het Veluwe Zwerfpad. We kiezen voor het stukje Dieren - Rheden: vanmiddag wordt verwacht de 35 graden aan te tikken. 10 km is in de ochtend goed te doen. We parkeren in Dieren bij de synagoge op een kleine parkeerplaats, niet ver van het station. Vandaar pakken we bij het station de route op. Het OV-gebeuren plannen we aan het eind: dat scheelt hitte tijdens het wandelen. En vandaag verwachten ze niet de 38-40 graden die ze voor morgen afgegeven hebben, en de eerste dag van de 4-daagse vervalt, maar 35 graden is nog steeds heet.

De eerste paar straten wandelen we door Dieren, een rustig plaatsje. Dieren is niet groot, en al snel lopen we tussen het groen. Ingezaaide bermen van akkers fleuren de wegranden op. Bij de Hof van Dieren is dat uitdrukkelijk beleid in het kader van ecologisch boeren.

Daarna komen we in de schaduw van de bomen. Geleidelijk wordt het terrein meer geaccidenteerd. De helling in de weg is niet groot maar wel zichtbaar. Onder de bomen is het lekker koel. Het klimmen wordt beloond met een prachtig uitzicht over een heide veld. Met een - voor zandgronden steile - trap gaan we naar beneden. Langs de bosrand lopen we nog steeds in de schaduw. Voor we er erg in hebben zit de 10 km er op, en zijn we bij Rheden. Daar is de bewegwijzering blijkbaar wat veranderd, of niet duidelijk, of wij zien iets over het hoofd. Het station is niet alleen via de NS-wandelroute, maar ook met gezond verstand gemakkelijk te vinden. Na een kwartiertje wachten brengt de trein ons snel terug in Dieren. Het is half een, terug naar de camping.

Geen opmerkingen: