woensdag, maart 1

GR5-Vlaanderen: Rondje Huijbergen.

Dinsdag 28 februari 2023
We parkeren in de Staartsestraat bij het klooster. Er zijn daar volop insteekplekken. Het is zonnig, maar de wind is koud. Het zonnetje zorgt toch voor een heel ander gevoel dan onze vorige wandeling. We lopen de Staartsestraat terug tot de 1e zijweg naar rechts. Een stalletje met huisgemaakte jam vraagt 3 euro per potje. Dat vind ik net iets te prijzig. We kunnen gewoon de weg volgen, en waar de weg een bocht naar links maakt, gaan we rechtdoor. Daar pakken we de route aan het begin van kaart 5 weer op.

Bij een boerderij slaan we rechtsaf. We wandelen tussen de braak liggende akkers en de weilanden door. In de berm staat de paarse dovenetel in bloei. Bij een weiland staan verschillende weetjes over alpaca's. Blijkbaar een alpaca boer. Jammer dat de dieren niet in de wei staan. Zo op de plaatjes te zien hebben ze een dikke vacht, dus dat zou moeten kunnen, toch? Bovendien komen ze in de Andes voor, daar weten ze wel wat kou is. Maar gras groeit in de winter niet of nauwelijks, en misschien wil de boer voorkomen dat ze in de winter het weiland kaal vreten.

Via een rustig pad komen we op de Staartsestraat terug. Hier lopen we nog een stuk naar links, langs landhuizen, half verscholen achter bomen. Bij de grens keren we terug. Tijd voor familiebezoek.

Totaal gedaan: Bergen op Zoom - Huijbergen.

Geen opmerkingen: