zaterdag, september 21

LAW Grote rivieren Kaart A10-A9-A8-A7a Delft-Rotterdam

Zaterdag 21 september 2013We parkeren onze auto aan het eind van de Libanonstraat in Delft. In het algemeen is het beter om de auto bij het eindpunt te parkeren, en dan het OV naar het beginpunt te nemen, maar we weten nog niet of we 2 of 3 kaarten zullen lopen.

Zonder probleem bereiken we het wilgenbosje waar we de vorige wandeling rechtsomkeert gemaakt hebben. Hoewel het 'rechtdoor' geen LAW teken draagt, ontwaren we dat wel 20 meter verder waar de grasdijk rechtdoor loopt. Vanaf hier is de tandhofkade een heerlijk rustig stuk wandelgenot.

Veel staat er niet meer in bloei: een gele kruisbloemige, witte dovenetel, paardenbloem, harig wilgenroosje. In de sloten naast het pad zie ik dat er Zwanenbloem en kikkerbeet gebloeid heeft, en vermoedelijk ook grote waterweegbree.

We kruisen verschillende hekken. De betonwegen die we moeten kruisen herkennen we niet direct, vermoedelijk worden de betonnen sporen bedoeld die we twee maal kruisen. Eenmaal moeten we langs een zwaan die vervaarlijk blaast. We passeren hem aan de oever van de smalle kade zo ver mogelijk van hem vandaan. Zo af en toe bevestigt een sticker of verflik dat we ons nog op het juiste pad bevinden, al zijn er niet veel mogelijkheden om te verdwalen.

Langs de Octave de Conickpad is de rust foetsie. Niet dat het er erg druk is, maar enkele grasmaaiers zijn bezig met de berm, er is wat verkeer op de asfaltweg, enzovoorts. Geverfde pijlen op de grond werken hier heel duidelijk. Het schelpenpad naar links is eveneens prima te vinden. We komen enkele lessende ruiters tegen, en arriveren bij Kerkbuurt.


 In de sloot vinden we pijlkruid, tot mijn verrassing nog mooi in bloei.
De eerste kaart, A10,  kunnen we afstrepen.Bij y71062 staan we in dubio. Volgens het boekje moeten we rechtsaf, maar er staat hier een stickerdie aangeeft dat we hier juist niet heen moeten. Wat volgen we? De bewegwijzering is in principe altijd nieuwer dan het boekje, en zou dus maatgevend moeten zijn. Maar rechtdoor zie ik geen stickers. Ten onrechte concludeer ik uit de kaart dat we hier misschien niet onder de spoorbaan door kunnen. We kiezen voor rechtsaf. De route is goed te volgen, maar niet bijzonder aantrekkelijk. In de berm groeit wat zeepkruid. Verderop, bij de Polderweg, concluderen we dat we beter rechtdoor hadden kunnen gaan. Tsja, zoals de Fransen zeggen: met "als" stop je heel Parijs in een fles.

Het stukje langs de Schie brengt ons bij de A13. Ik ben vaak over de A13 naar Rotterdam gereden, maar leer Overschie nu toch van een andere kant kennen. Er hangen posters "Zonder Schie geen Overschie"; blijkbaar heeft de gemeente Rotterdam snode plannen. In het algemeen ben ik geen voorstander van "not in my backyard" acties - dat ben ik alleen wanneer het om mijn eigen achtertuin gaat - maar voor deze actie voel ik sympathie zonder te weten wat de gemeente Rotterdam in haar wijsheid heeft besloten.

Ook kaart A9 vinken we af.

Kaart A8 brengt ons door een stukje van het noorden van Rotterdam. Ik wil de bedenkers van deze route complimenteren voor de gevonden paden. Het is er voor een wereldstad rustig wandelen. De bewegwijzering houdt niet over maar is voldoende. Het voetpad brengt ons zonder problemen bij de spoorbaan.

We besluiten nog even een stukje van kaart A7 te lopen tot het daar aangegeven busstation. We missen de Hoofdlaan, en nemen een latere straat die ons naar de Erasmussingel brengt. Op de Ringdijk vinden we zonder problemen de bushalte. Hiermee reizen we naar Station Noord, en via via komen we weer in Delft bij de auto.


Vandaag afgelegd: 14 km
Totaal afgelegd: 48 km
Nog te gaan: 274-48=226 km.


Geen opmerkingen: