zaterdag, september 14

LAW Hollands kustpad kaart 7

Zaterdag 14 september 2013. 

Deze kaart hadden we al een keer gelopen, maar bij de reorganisatie van het Westduinpark klopt de beschrijving niet meer. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe versie van het boekje Hollands kustpad uit, maar tot die tijd bied ik de volgende beschrijving:

Zuid->Noord
Aan het eind van de boulevard links om 2 visrestaurants. Volg het asfalt wandelpad de duinen in dat vrijwel in het verlengde van de boulevard ligt.
Na een 350 meter bij de fietsenstalling en de jutterskeet rechtsaf. Bij het fietspad linksaf, en na een kleine 100 meter rechts het hekje door. Volg het grindpad. Na 200 meter een zandpad linksaf bij een paaltje met een groene kop. Volg de paaltjes met groene kop. Negeer een zandpad dat van links komt. Bij y-splitsing op de open vlakte rechts aanhouden. Het zandpad wordt een grindpad.
Aan het eind een hekje door, linksaf en al snel weer een hekje door. Asfaltpad volgen, op kruising rechtsaf asfaltpad volgen. Na de egeltjesopvang (wit gebouwtje) op de y-splitsing links aan houden en doorlopen tot een brede asfaltweg.

Noord->Zuid
Op de kruising met de brede asfaltweg rechtdoor. Negeer het pad van links.Voorbij de egeltjesopvang (wit gebouwtje) op kruising linksaf asfaltweg volgen. Hekje door en vlak daarna rechtsaf opnieuw een hekje door.
Na 10 meter grindpad naar links, het grindpad gaat over in een zandpad. Volg de paaltjes met de groene kopjes. In het open gebied bij de y-splitsing links aanhouden. Het zandpad komt uit op een grindpad,sla rechtsaf. Bij het fietspad hekje door, linksaf. Na een kleine 100 meter rechtsaf.
Vlak voor de zeereep bij de jutterskeet en de fietsenstalling linksaf. Dit asfaltpad volgen tot Kijkduin.Om twee viswinkeltjes heen rechtdoor richting boulevard.

Natuurlijk kan ik niet wandelen zonder wat planten observaties en foto's te maken.De salomonszegel draagt blauwe vruchten - ik vermoed giftig.

De vruchten van de rimpelroos ken ik als rozenbottels. De zaadjes gebruikten we in onze kindertijd als jeukpoeder.

De bessen van de duindoorn staan bij duizenden gereed

Het slangenkruid staat nog mooi in bloed.

Ook de doornappel staat in bloei.

Dat geldt ook voor twee soorten Teunisbloem die ik onderweg tegenkom.


Geen opmerkingen: