zaterdag, december 28

LAW Hollands kustpad / Nederlands kustpad kaart 1: Hoek van Holland

Zaterdag 28 december 2013

Bij het station van Hoek van Holland blijkt een gratis parkeerplaats te zijn - waar vind je dat nog? Wanneer we uitstappen, is het prachtig zonnig weer. Net onderweg wil ik een foto maken van het gebouw van de reddingsmaatschappij, maar de batterijen van het fototoestel blijken leeg.Hetzelfde geldt voor de accu van mijn mobiel. Vandaag geen foto's.

Dit traject hebben we met het oude boekje in de hand al een keer gelopen, maar bij het vergelijken van de kaarten bleek de route verander te zijn, dus we doen hem over.

Het begin van het traject is bekend terrein: langs het haventje, de boulevard en de radarpost richting noorderhoofd.  Hier gaan we rechtsaf het strand op. "Bij een grote paal" moeten we de duinen in. De paal blijkt een opvallende gele paal te zijn.

De anwb paddenstoelen kloppen keurig met de beschrijving in het boekje. Helaas lopen we niet op laarzen, en na alle regen van de afgelopen dagen staat het pad volkomen blank. Het pad rechts met de houten vlonders is niet te vinden, vermoedelijk begint dat waar het pad al onder gelopen is. We proberen enkele smalle paadjes, maar lopen steeds vast in struiken, modder en plassen.
Het moet wel een mooi gebied zijn. In het verleden hebben we er watermunt gevonden, en Jos dacht dat we ook parnassia hadden gezien. Volgens een informatiebord groeit hier ook de groenknolorchis.

Uiteindelijk besluiten we richting noorden uit te wijken, en volgen een smal pad evenwijdig aan het fietspad. Daar slaan we rechtsaf. Even verderop pakken we de route moeiteloos weer op. Sneller dan verwacht zijn we op de grens met kaart 2.

Via het Noordlandse pad lopen we terug naar het station.
Gedaan: 84,8 km
Te gaan:  147,6
Totaal: 232,4Een reactie posten