woensdag, oktober 1

Scholtenpad: Haart - Bredevoort

Woensdag 1 oktober 2014
Kaart  4

Het is mistig als we door het Winterswijkse buurtschap Miste rijden. Heel toepasselijk.Vandaag hebben we een hond te leen, Maiky.

In Bredevoort blijkt het gratis parkeren op het pleintje in het oude centrum. De wandelroute loopt langs het pleintje. Daar staat een standbeeld van Hendrickje Stoffels, eerst dienstmeisje, en later minnares van Rembrandt van Rijn.

Bredevoort voert reclame voor zichzelf als boekenstad. Op verschillende plaatsen zijn boekhandels. We zien er verschillende waar boeken op basis van eerlijkheid te koop zijn voor 2 euro. De boeken stan onder afdakjes, er is niemand bij, maar er is een brievenbus waar je geacht wordt het geld voor de boeken die je meeneemt in stopt. De beschrijving voert ons door het oude vestingstadje naar de provinciale weg, die we moeiteloos oversteken.

We wandelen over een rustige weg, en een bospad naar landgoed Walfort. Maiky luistert goed maar we houden hem nog wel even aangelijnd. Over een zandweg met fietspad komen we bij een bos. Dit blijkt een echt paddenstoelenparadijs. Het bos is uiterst gevarieerd, met opnieuw berk, beuk, lijsterbes, verschillende soorten eiken, klimop, kastanjes en een aantal soorten die ik niet direct aan de bladeren herken. Vermoedelijk is het die verscheidenheid die voor het grote aantallen soorten paddenstoelen zorgt. Maiky wil graag verder, en ik heb ook geen paddenstoelengids bij me, dus we wandelen verder zonder ze te bestuderen.

Veel planten zien we niet in bloei staan. Een aantal planten zullen hun bloemen gesloten houden door het gebrek aan zonlicht - de mist is wel opgetrokken, maar de zon breekt slechts moeizaam en kortstondig door.

Voor we er erg in hebben zijn we in Haart. We nemen dezelfde weg terug, al laten we Maiky nu los lopen.  
Vandaag afgelegd: 4,1 km
Gedaan: 14,5+4,1=18,6 km
Nog te gaan: 81,3-18,6=62,7 km.


Geen opmerkingen: