zaterdag, maart 14

Marskramerpad: Voorschoten - Wassenaar

Het KNMI verwacht in de ochtend zon, dan wolken en in de loop van de middag motregen. Redelijk wandelweer, maar geen weer voor mooie plantenfoto's.

Vanaf den Haag Centraal nemen we de sprinter naar Leiden. We zijn net op tijd, en letten alleen op het perron dat we moeten hebben. Eenmaal in de trein zien we dat deze naar Utrecht gaat. Dat is niet wat ik zou verwachten. Ik verwacht Leiden of eventueel Amsterdam. Geen conducteur in de buurt. We stappen uit, en kijken op het bord. Daar staat Weesp. Terwijl we aarzelen sluiten de deuren en rijdt de trein weg.
Even later blijkt dat we de trein toch moesten hebben. Deze sprinter rijdt vanaf Den Haag via Leiden en Amsterdam naar Utrecht. De trein rijdtr eens in het half uur, dus we oefenen geduld.

In Voorschoten stappen we uit. Over de Generaal Spoorlaan en de Migchelbrinklaan pakken we het spoor van de vorige keer weer op. Dat voert ons al snel het Rosenburghpark in. De beschrijving in het boekje is duidelijk en accuraat. De sneeuwklokjes zijn aan het eind van hun bloei. Een reiger is bezig zijn nest te maken.

Een gecombineerd voetpad en fietspad voert ons langs de spoorbaan, waar we al snel onderdoor gaan.Na de spoorbaan slaan we rechtsaf de horsten in. We betalen netjes de toegangskaartjes bij de automaat. De sloten van het landgoed zijn er aan toe om grondig  uitgebaggerd te worden. Wel mooi zijn de oude dode bomen, die hier gewoon blijven staan. Enkele voorbijgangers kijken verbaasd terwijl ik een dode boom fotografeer. Verschillende malen horen we een specht.

Een smal pad voert ons tussen de weilanden door. Er groeit hier speenkruid, dat zowel Jos als ik eerder deze week in bloei zagen. Nu zijn de bloemen gesloten wegens gebrek aan zon.

We komen bij de seringenberg, maar deze staat nog lang niet in bloei. Ook de vele rhododendrons staan nog in knop. Het geluid van de N44 door Wassenaar is vanaf hier goed hoorbaar. Via de voergangers- en fiets tunnel steken we deze over.

Hier nemen we de bus naar Den Haag Centraal terug.

Gedaan: 34,9+12,9=47,8 km
Te gaan: 360-47,8=312,2 kmGeen opmerkingen: