zaterdag, maart 21

Marskramerpad: Wassenaar - Den Haag CS

Zaterdag 21 maart 2015

To hike or not to hike, that is the question. Wanneer we 's ochtends de weersverwachting bekijken, is het vooruitzicht regenachtig. Tijdens het doen van de wekelijkse boodschappen trekken er twee buien over.
Maar wanneer we ons klaarmaken om op de Scheveningse boulevard te lunchen met mijn vader, mijn broer en schoonzus, is de weersverwachting wat optimistischer: nog maar sporadische buien. Tijdens de lunch breekt zelfs af en toe een zonnetje door.

Na de lunch fietsen we naar station Den Haag centraal en stallen onze fietsen. Bus 444 staat op ons te wachten en brengt ons snel naar de  Zijlaan in Wassenaar. Dat is om de hoek van de Lange kerkdam waar we vorige week gestopt zijn.

We wandelen de Prinses Marielaan in en vinden gemakkelijk het fietspad. Zoals gebruikelijk op het Marskramerpad is de bewegwijzering prima. Het zijn landgoederen, en ik hoop in deze tijd van het jaar op stinzenflora. De route voert ons langs raadhuis de Pauw. De vijver ligt er onder een grijs wolkendek kleurloos bij. Dat geeft wel een aparte sfeer. Ook op landgoed Backershagen lijkt niet veel meer stinzenflora te bloeien dan wat sneeuwklokjes.

Onverwacht stuiten we toch nog op een leuke bloeier: de grote sneeuwroem. Een leuk plantje, met paarse bloemetjes. Even verderop komen we enkele bosanemoontjes tegen. We wandelen verder en genieten van de landgoederen Wiltzanck en Rust en Vreugd. Dit laatste ligt bij kasteel Oud Wassenaar., wat we vanaf een afstandje bewonderen. De volgende kaart gidst ons over de landgoederen Wittenburg en Beukenhorst. Hier wordt de bewegwijzering schaars. Met het boekje in de hand is het echter goed te doen.


We steken de N44 en de Landscheidingsweg over. Pas bij park Marlot vinden we de stickers en verfstrepen weer terug. We stappen langs huis Marlot, een park dat ik eigenlijk niet ken. Sneller dan we verwachten zijn we op de Leidsche straatweg.Vanaf hier is de route bekend terrein: dit hebben we al gelopen als onderdeel van het Hollands Kustpad. Toch lopen we nog door: via het Haagse Bos komen we terug bij het centraal station.


Gedaan: 47,8+12=59,8 km
Te gaan: 360-59,8=300,2 km
Geen opmerkingen: