vrijdag, juli 22

Grote rivierenpad: Rotterdam - Zevenhuizen

Vrijdag 22 juli 2016

Het is bewolkt en bijna regenachtig wanneer we uit Den haag wegrijden. We parkeren de auto in Zevenhuizen vlak bij de Dorpstraat. Onze dochter Margreet spot een bushalte schuin tegenover onze parkeerplek. Helaas zijn we een half uur te vroeg. Wachten dus.

De bus komt keurig op tijd en brengt ons naar het station Rotterdam-Alexander. Daar moeten we wachten op bus 35. De bus staat klaar, maar de chauffeur niet. We maken even geintjes over het gebruiken van het geheime toegangsknopje onder het net iets loshangende klepje, waarmee de bus zonder sleutel kan worden geopend.

Margreet vraagt de chauffeur vriendelijk of hij bushalte Molenhoek zou willen afkondigen, omdat de elektronische borden in de bus het niet doen. "Nee, de haltes worden op het elektronisch bord getoond." Ja, die doen het dus niet.
Het omroepen werkt wel - in theorie. Tot dat twee groepen kinderen van de naschoolse opvang de bus betreden. Gelukkig brengt de navigator op de mobiel van Jos uitkomst.

We hadden om twaalf uur met Klaas afgesproken, en moeten opnieuw 20 minten wachten. Gelukkuig komt onze jongste zoon keurig op tijd. Het is nu warm en zonnig. We lopen over een wandelpad op tussen de bomen.. Lekker schaduw.

Met zijn 4-en lopen is veel gezelliger als met twee. Dit stuk hebben we eerder gelopen. Helaas bracht het schoeisel van Jos toen problemen. Helaas moet nu, op dezelfde plek, Margreet na twee kilometer afhaken. Met zijn 3-en lopen we verder. Als snel lopen we over een golfterrein. Vrijdag en zon: er wordt druk 'een balletje geslagen'.
Het is groen, maar de natuur is niet bijzonder interessant. Daarvoor is het te goed onderhouden. Toch staan de grote kattenstaart, het harig wilgenroosje en de lisdodde er prachtig bij. Bij de skiheuvel is het even klimmen. We zien hier ook onmiddelijk andere vegetatie, zoals het muskuskaasjeskruid. Mooi uitzicht.

Door een parkachtig landschap komen we op de weg langs de Rotte. Er is een graskade, maar we volgen het fietspad. Na een kilometer zit de eerste kaart er op.

We steken via een schattig bruggetje de Rotte over. Grappig detail: er staat hier een bordje dat de roeiers van de Alexanderrouite rechtdoor het land in moeten roeien.
We lopen aan de zuidkant langs de Rottemeren. Bij de jachthaven genieten we van een ijsje. Het is nu verder vooral een kwestie van de kilometers weglopen. Voorbij de jachthaven lopen we een stuk langs een autoweg die rechtsaf buigt. Hier kunnen we een rustig voetpad rechtdoor nemen. Zonder probleem bereiken we Zevenhuizen en de auto.Vandaag afgelegd: 11,8 km
Gedaan: 215,2 + 11,8 = 227,0 km
Nog te gaan: 273,3 - 227 = 46,3 km
Een reactie posten