zondag, september 18

Deltapad: Oranjezon - Vrouwenpolder

Zaterdag 18-09-2016

Eigenlijk waren we van plan er een kort weekendje van te maken en 2 dagen na elkaar te wandelen. Dat valt mooi te combineren met de verjaardag van mijn schoonzus. Om drie uur kunnen we dan mijn schoonvader ophalen. In 2 dagen, met een bed & breakfast adres op Walcheren, zouden we een fors stuk Walcheren in 1 weekend kunnen lopen. 30 km zou een mooi resultaat voor ons zijn. Maar donderdagavond hadden we door allerlei oorzaken nog geen overnachtingsadres geboekt. En die avond waren we allebei weg. En het wordt laat.
Vrijdagochtend eerst de wekelijkse boodschappen. En we besluiten het wandelweekend te beperken tot zaterdag: 'Als we op tijd vertrekken, kunnen we voor de verjaardag zaterdagmiddag nog best een mooie wandeling maken.'

Zaterdag vertrekken we inderdaad redelijk 'op tijd'. Half negen zitten we in de auto. Het plan is om het stuk Vlissingen - Zoutelande te lopen, 15 kilometer. OV tussenin lijkt afwezig. Maar ik realiseer me onderweg dat 15 km voor ons gauw 3 uur lopen is, want we onderweg wel ergens even zitten om te lunchen, en onderweg ook wat bekijken. Als we half elf met wandelen kunnen beginnen, zijn we op zijn vroegst half 3 's middags klaar, Dan halen we het niet met het OV terug op de afgesproken tijd.
We besluiten al rijdend door de miezer om bij Vrouwenpolder te parkeren en vandaar naar Oostkapelle te lopen.

Dat parkeren bij Vrouwenpolder gaat prima. Het is gelukkig droog geworden. Zonder probleem pakken we om half elf de route op. De route voert ons langs een verdwenen fort en door het slapersdorp Breezand. In de berm groeien heelblaadjes.  Onderweg horen we geen Zeeuws, wel Oosterbuurs. Ze doen hun best met het verbasteren van hun Guten Morgen. Anderen lijken de moeilijke Nederlandse 'g' te hebben opgegeven en zeggen 'Allo'. Het klinkt toch net een tikje anders als het Nederlandse Hallo. Ik heb jullie door, slimmerikken.

We gaan het strand op. Heerlijk breed strand. Hier en daar ligt blaasjeswier. Het zand is hard en loopt gemakkelijk door. Ik neem een kijkje bij het duin, maar zie alleen helmgras en melkdistel. Strandclub Aloha beach heeft geen Hawaiaanse uitstraling maar is als enige strandtent na 2 km goed te herkennen. We wandelen langs de bekende duinflora, waarvan de meeste vruchtdragend is en niet meer in bloei staat: bramen, rozenbottels. De Teunisbloem vertoont nog wat spaarzame gele bloemen.

Bij camping Oranjezon houden we halt en checken de route planner. 12 uur. Wanneer we in dit tempo doorgaan, halen we niet de bus van kwart over 1 in Oostkapelle. De Bushalte bij de camping is opgedoekt. En wanneer ik de reisplanner raadpleeg, geeft deze aan geen OV in de omgeving te kennen. We besluiten binnendoor terug te wandelen. naar Vrouwenpolder. We volgen het fietspad. een gelukkig besluit, want in de berm ontdek ik een gele composiet die er net iets anders uitziet. Het blijkt dubbelkelk, een mooie vondst. Deze is redelijk algemeen in Zeeland, daarbuiten minder.Gewandeld: 101 + 5,4 = 106,4km
Te gaan: 195,1 - 106,4 = 88,7 km

In plaats van 30 kilometer hebben we dus 5 kilometer gewandeld. Enfin, volgende keer beter. :)


Een reactie posten