dinsdag, maart 28

Krijtlandpad: Moerslag - Noorbeek

Dinsdag 28 maart 2017.

We parkeren in St Geertruid, gratis in het centrum, vlak bij de kerk, en, voor onze terugkomst, vlak bij de bushalte. Het is zo'n 2 jaar geleden dat we het grootste deel van het Krijtlandpad wandelden. Helaas zijn we er vorig jaar niet aan toegekomen om het af te maken. Deze week, zoals mijn opa zei, zo de Heere wil en wij leven, lopen we de laatste 11 kilometer.
De asfaltweg van Sint Geertruid naar Moerslag loopt langs een floristisch interessante helling. Jos valt als eerste Het Stinkend nieskruid op, dat rijk in bloei staat. Al snel zien we het vrolijk gele speenkruid en de paarse bloemen van de kleine maagdenpalm. Een stukje verder staan de bosanemoontjes te pronken met hun witte bloemen. Een bordje wijst ons linksaf naar Moerslag. Even voorbij dit dorpje komen we op een kruising waar we het Krijtlandpad hervatten. Het speenkruid en de narcissen begeleiden ons het hele pad.

We lopen over een asfaltweg, maar al na 100 meter slaan we voor een boerderij linksaf een zandweg in. Nog even begeleiden de arbeidsvitaminen van een boerenbedrijf ons, maar al spoedig is het getok van een specht onze voornaamste muzikale omlijsting. Twee bomen ter linkerzijde zitten vol maretak. Doordat ze nog bladerloos zijn, valt de maretak goed op. De maretak is een parasiet die ik in Nederland tot nu toe alleen in Zuid-Limburg ben tegengekomen.

De route is goed gemarkeerd, en we hoeven geen enkele keer echt te zoeken. De zandwegen voeren ons naar Mheer, waar we de asfaltweg door het dorp volgen. De kerk is een bezoekje waard. Het kasteel is niet voor toeristen geopend. We hoopten bij de smidse een kopje thee op het terras te drinken, maar die blijkt op maandag en dinsdag gesloten te zijn. De weg voert hier omhoog, en boven houden we even rust. Voor we het weten zijn we in Noorbeek. We komen toevallig vlak bij de bushalte uit, een een inwoonster vertelt ons dat deze over 5 minuten verwacht wordt. Dat is boffen.

Gewandeld: 78,5 + 6 = 84,5 km
Te gaan: 90,0 - 84,55 = 5,5 km

Geen opmerkingen: