donderdag, maart 30

Krijtlandpad: Noorbeek - Slenaken

Donderdag 30 maart 2017

We parkeren in Sjlennert, oftewel Slenaken, op het grote parkeerterrein aan de oostzijde van het dorp. Gratis parkeren in een toeristisch plaatsje, waar vind je dat nog? We hebben het niet uitgerekend, maar hoeven maar 5 minuutjes op de bus te wachten. Die brengt ons naar Noorbeek, en verrassing: de bus stopt precies bij het beginpunt van de wandelroute. Wat een luxe.

We verlaten het dorp over een landweg. Tussen de weilanden door wandelen we over hoog landschap. Het gras kent alleen madeliefjes, maar in de bermen zien we veldkers, speenkruid, gevlekt longkruid, pinksterbloem en grote muur. Het weer is bewolkt en droog. Vanmiddag wordt warm weer verwacht, maar nu is het heerlijk wandelweer. Maar net als afgelopen dinsdag, is het weer minder geschikt voor fotootjes.

Het hotel-restaurant op de Schilberg wordt verbouwd. Al pratend over de lik verf die het gebouw nog verdient, steken we de weg over en komen in een kleinschaliger landschap. Evenals op onze vorige wandeling zien we wit bloeiende struiken, die ik niet determineer. Via leuke paadjes dalen we af naar Slenaken. Als Ingress speler loop ik nog even door de dorpsstraat. We vieren het completeren van het Krijtlandpad door van koffie met vlaai op een terrasje te genieten.

Er is nog een bonustraject tussen Slenaken en Gulpen, maar dat laten we voor een extra vakantie. Morgen weer richting huis. Het pad van Maastricht naar Vaals, en van Vaals terug naar Mastricht, is gelopen. Op het parkeerterrein valt Jos nog een boom met maretak op.

Gewandeld: 84,5 + 5,5 = 90 km
Te gaan: 90,0 - 90 = 0 km

Geen opmerkingen: