woensdag, december 22

Nederlands kustpad deel 2: Kijkduin - Scheveningen Kurhaus

Dinsdag 21-12-2021
Samen met onze zoon Klaas stappen we in Kijkduin uit de bus. Het nieuwe winkelcentrum ziet er keurig uit, al is er maar een klein stukje op. Tja, én lock down én Kijkduin is nog een bouwput.

Bij het hotel NH Atlantic lopen we de duinen in. Al snel lopen we langs een deel van een bunkercomplex uit de 2e WO. Het is koud, en er staat niets in bloei. Er ligt rijp op het helmgras. In het ochtendzonnetje een mooi gezicht. We mogen door een hek het duin in. Wel van groen paaltje naar groen paaltje wandelen. Dat gaat moeiteloos. Daarna komen we in het gebied van de schotse hooglanders, en dan bedoel ik geen doedelzakspelers maar grazers.

Het Westduinpark blijft mooi. We steken de Nieboerweg over en lopen de Bosjes van Poot in. Hier is het druk met hondenuitlaters en joggers. Vandaar lopen we naar de haven. Om preciezer te zijn: de 2e binnenhaven. Veel plezierjachten en een paar vissersschepen. De 1e binnenhaven is deels afgesloten.

Op de boulevard is het dank zij het zonnetje goed uit te houden. Bij een viskraampje halen we wat kibbeling. Bij het Kurhaus passeren we legoland. Daar pakken we ook de tram richting huis. We weten nog niet of we door willen gaan naar Katwijk.

Geen opmerkingen: