zondag, april 28

Zondag 28 april

Vanochtend zijn we in Winterswijk naar de kerk geweest, in de oude Jacobskerk. Een gemeleerde gemeente, met 12 kinderen in de kindernevendienst, en iets meer tieners tot vroegtwintigers. Het thema van de dienst was zingen, de schriftlezingen waren Deut.6:1-9 en Johannes 13:31+, over de liefde. Ik moet bekennen dat ik de relatie niet heb kunnen achterhalen. Maar de inhoud van de preek was niet slecht. Hij sloot ook goed aan bij de actualiteit van het koningslied.

Vanmiddag hebben we een wandeling gelopen die op de website van de camping stond. De wandeling voerde ons langs de Willinkbeek tot in het Vosseveld.
Nadat mijn flora vriend Marco Roepers zo vriendelijk was er mij op te attenderen dat de witte bloemen op de foto gisteren geen bosanemoontjes waren maar witte klaverzuring, was ik daar vandaag dus extra alert op.
De wandeling voerde ons al snel over een smal bospad langs de beek. En bijna direct doemde het bekende tapijt van witte bloemetjes op. Geen twijfel mogelijk: bosanemoontjes. Voortdurend verder speuren leverde een tijdje verder een treffer op: opeens groeiden er enkele witte klaverzuring tussen door.

De route voerde ons tot midden in het Vosseveld, een voormalig heideterrein dat nu geheel als grootschalig landbouwgebied is ontgonnen. Hier hadden we ook uitzicht op de mergelgroeve, waar de meeste bekende oehoe van de wereld zijn nest heeft. Juist ja, de oehoe van Beleef de Lente. IJverig speurden we de lucht af, maar hoewel we enkele meeuwen zagen, konden we slechts 1 roofvogel ontdekken, die helaas te ver was om hem als wat voor vogel dan ook te kunnen herkennen.

Het was vrolijk zonnig weer, en we zagen dan ook verschillende oranjetipjes, citroengeeltjes, kleine vossen en een dagpauwoog.

We waren op tijd terug om de middagkerkdienst via internet te kunnen volgen.

Geen opmerkingen: