zaterdag, maart 22

LAW Grote rivierenpad: Gouderak-Loetbos

Zaterdag 22 maart 2014

Wanneer we van huis wegrijden, regent het, maar de verwachting is later op de dag droog. Dat zelfde weerbeeld hebben we in februari ook twee maal gehad. Bij het Loetbos is het gemakkelijk parkeren. Helaas rijdt de bus van 9:23 net voor onze neus weg. Dan maar de bus de andere kant op, 17 minuten wachten. Andersom had drie kwartier wachten betekent, dus het kan erger. De Arriva bus arriveert stipt op tijd en brengt ons in 10 minuten  naar Krimpen aan de IJssel. Hier moeten we alsnog veertig minuten wachten op de bus naar Gouderak. De bus rijdt vooral over de dijk langs de Hollandsche IJssel.In Gouderak stappen we uit bij de dorpsstraat. De vorige keer waren we in Moordrecht geĆ«indigd, en het pontje tussen Moordrecht en Gouderak kennen we, dus dat slaan we nu over.


Het miezert wanneer we in Gouderak aan onze wandeling beginnen. Een paar minuten later wordt het droog, maar het waait stevig en ik besluit een pullover extra aan te trekken onder mijn voorjaarsjack. De route voert ons door een nieuwbouwwijk van Gouderak, en daarna het open veld in. Een licht buitje trekt over ons heen. Bij de Stolwijkse boezem gebruiken we de lunch. Een witte bloeier staat volop te pronken maar ik slaag er niet in hem te determineren. De Tiendweg voert ons door weidse weilanden, heerlijk rustig, met prachtige vergezichten.  In de berm bloeit volop speenkruid en raapzaad. Het speenkruid heeft de bloemetjes gesloten bij gebrek aan zon. Het is een goed vogelgebied: we zien zwaan, fuut, wilde eend, meerkoetjes, smient, een mezensoort en verschillende ganzensoorten.


Aan het eind van de Tiendweg slaan we linksaf. Hier staan er netjes overstapjes over de hekken. Ook hier heerst de rust en stilte. Langs de oever staan dotterbloem en pinksterbloem al in bloei. Voor we er erg in hebben zijn we terug bij het Loetbos en de auto.


Mijn complimenten aan degenen die dit stuk hebben uitgekozen: prachtig wandelstuk.


Vandaag afgelegd: 12,1 km

Gedaan: 74,3+9,7=84 km

Nog te gaan: 199,7-9,7=190 km.Geen opmerkingen: