vrijdag, mei 15

Grote Rivierenpad: Rotterdam - Terbregge

Vrijdag 15 mei 2015

Trouwe lezers van deze rubriek herinneren zich heel misschien dat we bij het Grote Rivierenpad de noordelijke variant gekozen hebben. Daar is nog een stuk van 17 kilometer, dat we nog niet hebben gelopen.

We stappen bij het station Melanchtonweg uit de Metro. Vandaar is het maar een klein stukje lopen naar de spoorwegovergang Kleiweg. Hier pakken we de draad weer op. Via de Hoofdlaan komen we in het Melanchtonpark, waar we met ons drieen - Klaas houd ons vandaag gezelschap - de meegebrachte lunch gebruiken.
Al snel komt de Bergsche Achterplas in het vizier. Een stel zwanen hebben al jongen. We lopen door bebouwing, maar zien regelmatig een glimp van het water. Op het water is het rustig, slechts een enkele zeilboot komt bij ons in de buurt. Vanaf de drukke straatweg hebben we een mooi uitzicht over de Bergsche Achterplas.Als we de straatweg oversteken, komen we bij de Bergsche Voorplas. Hier is meer pleziervaart. Een met de hand bediend bruggetje staat open voor een zeilboot. Hierna lopen we een lang stuk over een grasdijk. De grasdijk scheidt de Bergsche Voorplas van het riviertje de Rotte. Aan weerszijden is de grasdijk begroeid met Fluitekruid, groot hoefblad, koolzaad, hondsdraf, margrieten, bernagie, ruwe smeerwortel, witte dovenetel, scherpe boterbloem, en verschillende grassoorten. Allemaal heel algemene planten, maar wel een prachtig gezicht om al die bloemen bij elkaar te zien.


We passeren de Prinsenmolen en vervolgen het voetpad. Voordat we er erg in hebben zijn we in Terbregge. We gaan verder naar het Lage Bergse bos, maar moeten terugkeren als de enkel van Jos gaat opspelen.
Vandaag afgelegd: 4,9 km
Gedaan: 143,4 + 4,9 = 149,3km
Nog te gaan: 273,3-149,3=124,0 km2 opmerkingen: