donderdag, juni 23

GRP: Fraisse - camping le PiochWe wandelen deze vakantie een stuk GRP, Grande Randonnee Pays, wat in Nederland een streekpad genoemd zou worden, in de Haute Languedoc. Een verschil is, dat in het GRP boekje allerlei losse rondwandelingen staan.

Fraisse is een rustig plaatsje. Als bloemendorp (village Fleuris) staat aan de ingang van het dorp een bordje met 4 sterren. Pardon, met 4 bloemen. Langs het riviertje de Agout is een bloemenpad uitgezet, waar soorten als Huislook (Jovibarba globifera) en Umbilicus rupestris onlijst met schilderijlijsten getoond en kort beschreven worden. 
Vanaf de brug komend, steken we na pm 100 meter een pleintje met een parkeerplaatsje schuin rechts over en volgen de asfaltweg omhoog.
In de eerste haarspeldbocht nemen we een smal pad naar links. Dit pad is soms bijna overgroeid, maar verder goed begaanbaar.
Na een klein overbrugd watervalletje slaan we rechtsaf een stenen weggetje in.

We passeren een huis rechts en steken een landweggetje over. Na een meertje links komen we bij camping le Pioch.

Het bos is gemengd, en ik hoop daar bij een volgend wandelingetje meer over te vermelden.
Opvallend is in ieder geval de wintereik, die gemakkelijk van de in Nederland meer gebruikelijke zomereik te onderscheiden is door de 1 cm lange bladstelen.
In de kruidlaag vallen Bergknautia (knautia dipsacifolia) en wilde akelei (aquilegia vulgaris) op.

Het is maar een klein stukje, 2 km, maar een gemakkelijk beginnetje om vanaf de camping het landschap te leren kennen. De bewegwijzering is prima.
Een reactie posten