woensdag, augustus 30

Grenslandpad: Valentinuskapel - Riethoven / Broekhoven

Maandag 28 augustus 2017

We parkeren in Westerhoven, op en klein buurtparkeerterreintje tussen de woonhuizen. Het hele plaatsje wekt de indruk uit woonhuizen te bestaan: de enige uitzondering die we zien is een gesloten fietsenhandel. We verlaten het plaatsje door de weg te volgen tot de rand van het dorp. Terwijl ik een groot formaat madeliefje probeer te determineren, ontdekt Jos een smal wandelpad langs een beek met de naam Keersop die ons rustig en mooi naar het beginpunt van onze wandeling brengt: de St. Valentinus kapel. Bij de kapel is een oude bron, die uiteraard op de foto gaat.

Een grintweg leidt ons naar een relatief rustige lokale asfaltweg. Aan de overzijde wandelen we door een buitenwijk van Westerhoven. We steken de provinciale weg, de N397, over, en vervolgen onze route over een zandweg. Mul zand, dus vermoeiend lopen.

De bermflora tussen de akkers bestaat uit boerenwormkruid, vlasbekje, koninginnekruid, kamille, fijnstraal, rode klaver, en rolklaver. Allemaal niet bijzonder interessant. Bij Heiereind buigen we even af, om na enkele bochten door de bossen te wandelen richting wandelknooppunt 29.

Daar keren we om, en wandelen binnendoor naar Riethoven. Over de dorpstraat wandelen we terug naar Westerhoven. Deze weg bestaat uit een middenstrook voor de auto's aan beide zijden geflankeerd door een fietsstrook. Omdat de middenstrook te smal is voor elkaar tegemoet komende auto's, rijden deze regelmatig over de beide fietststroken. Een auto dwingt ons om een snoeksprong van de fietsstrook de berm in te maken. Een volgende auto stopt netjes op 'onze' fietsstrook, wacht tot de tegenligger voorbij is, en passeert ons dan. Opvallend is dat de flora in de berm hier interessanter is dan op de heenweg: vrolijke grasklokjes sieren deze berm.


Vandaag gewandeld: 3,8
Gedaan: 3,8
Te gaan: 371,8-3,8=368,0Een reactie posten