donderdag, augustus 31

Pelgrimspad: Sluis - Diesterbaan.

Woensdag 30 augustus 2017

We kwamen hier in Weert om het Grenslandpad te wandelen, maar het Pelgrimspad loopt zo dicht langs de camping dat we bij de VVV in Weert het boekje hebben aangeschaft.

Vanaf de sluis steken we de weg over en dalen schuin af naar de parkeerplaats van de IJzeren Man - de naam in de volksmond van de graafmachine die de zandafgraving uitgroef. De IJzerebn man is nu een recreatieplas. Bij de ingang van het zwembad slaan we rechtsaf en volgen een asfaltweg. De beschrijving in het boekje zegt dat we hier steeds rechtdoor moeten lopen, maar het kaartje in het zelfde boekje toont een stukje dat we evenwijdig door het bos lopen. We kiezen voor het laatste, en slaan na een bruggetje rechtsaf. Even verderop komen we weer op het hoofdpad terug. Op dit stukje ontbreekt bewegwijzering.

Langs het hertenkamp wandelen we verder. Het pad loopt gedeeltelijk samen met een trimbaan, waarvan we er enkele oefeningen uitproberen. Over een tweede bruggetje voert de route ons nog steeds rechtdoor. We passeren een zandafgraving, waar nog steeds zand afgegraven wordt. Enkele nieuwsgierigen worden door medewerkers van een beveiligingsbedrijf gesommeerd het afgeschermde terrein te verlaten.

Pas bij een bordje camping slaan we linksaf. Dit stuk loopt samen met een Libellenroute. Begrijpelijk, met alle vennen en plassen in deze omgeving. Ook kruisen we een streekpad, het Graaf van Hornepad.
Bij de Diesterbaan zit dit korte traject er op. We keren lopend terug naar de camping. Net op tijd voordat een plensbui los barst.

Vandaag gewandeld: 3,9 km.
Gedaan: 3,9 km
Te gaan: 276,5-3,9 = 272,6

Geen opmerkingen: