zaterdag, augustus 5

Deltapad Noord-Beveland

Zaterdag 5 augustus 2017

Enkele weken geleden probeerden we de Veersegat-dam te wandelen. Door regen, wind en gebrek aan regenkleding keerden we terug. Ook voor vanmiddag is de weersverwachting niet onverdeeld optimistisch. Op de N57 is het druk met vakantieverkeer: veel caravans en campers zijn op weg naar hun camping. We parkeren bij de Banjaard, betaald parkeren, en redelijk rustig.

Vanaf de parkeerplaats klimmen we de dijk op, en slaan rechtsaf. Links van ons liggen smalle duinen en strand, rechts vakantieparken. We kunnen direct de route oppakken.


De gewone braam is een van de struiken die hier veel langs het asfaltpad groeien. De besjes zijn droog maar zoet. Enkele rozen hebben reeds bottels. De gewone kruisdistel bevecht zijn plekje met het bezem kruiskruid. De duindoorn draagt overvloedig besjes.

Tussendoor vinden we enkele exemplaren van de zeekool, maar die staat nog niet in bloei.

Bij de Oosterscheldekering maken we letterlijk rechtsomkeert. Onderaan de dijk lopen we terug. Vreemd genoeg groeit hier de dauwbraam, die ik eerder boven had verwacht.

Bij de auto terug besluiten we verder te rijden richting huis. Het idee om nog even een stukje terug te lopen over de Veersegatdam tot het punt waar we de vorige keer terugkeerden, wordt nog even bewaard tot de volgende keer. Ook al is dit kaartje maar 4,5 km, het is nog niet af.


Geen opmerkingen: