zaterdag, februari 23

Marskramerpad: Zevenhoven - Noorden

Zaterdag 23 februari 2019.

Er wordt een droge en zonnige dag verwacht - uitstekend weer om na 3 maanden het wandelen weer voorzichtig op te pakken. We hebben dit stuk eerder geprobeerd te lopen, maar hadden toen hond Maiky bij ons. Het grootste deel van de wandeling bleek toen over een fietspad met loslopende koeien te lopen. En Maiky en loslopende koeien leek ons geen goed idee. We willen nu van Noorden naar Zevenhoven en teruglopen. Er is openbaar vervoer in deze streek - op door de weekse dagen, en dan alleen op schooltijden. Mocht u hier een oude vader of moeder hebben wonen, dan kunt u die niet met het ov 's avonds of in het weekend opzoeken. Iedereen heeft toch een auto?

Dit keer parkeren we in Noorden, vlakbij de kerk op een mooi publiek parkeerterrein naast een restaurant. Over een fietspad lopen we in een heerlijk Noorderzonnetje naar de Prolkade. Over deze kade lopend zien we dat we hier dichtbij het startpunt hadden kunnen parkeren. maar je, we kwamen om te wandelen. Aan het eind slaan we linksaf de Kousweg in. Waar deze naar rechtsbuigt, gaan we rechtdoor een fietspad op. We passeren een veerooster. Met de wind in de rug wandelen we door het Groene Hart. Eindeloze weilanden, doosneden door sloten. Gras, gras en gras. We passeren twee weilanden vol met ganzen. Misschien de kleine rietgans. Mijn fototoestel heeft geen telelens, helaas. Op het moment dat ik wat dichter bijloop, scharrelen de voorsten angstig weg tussen de groep.

Op een bankje gebruiken we de lunch. Daarna wandelen we verder. Tussen het gras bloeien hier en daar paarse krokusjes. We passeren het veerooster waar we bij onze vorige poging gestopt zijn. We wandelen nog iets verder voordat we omdraaien. We hebben nu de wind tegen, en dat voelen we. Een fris briesje. Naast de krokusjes zie ik nu ook een eenzaam exemplaar van het klein kruiskruid in bloei staan. Bij het picknickbankje houden we even rust. Vier wandelaars met hond komen ons gezelschap houden. Zij hebben het ov-probleem opgelost door met twee auto's te komen, een aan het begin en een aan het eind. Ook een oplossing. De twee weilanden met ganzen zitten nog vol. Wanneer we dichterbij komen, vliegen ze plots allemaal op. De reden? Drie rammelende hazen rennen in volle snelheid op het af. Jawel, de ganzen kiezen en masse het hazenpad.

Voor we het weten zijn we terug bij de auto. Onze vorige predikant heeft hier in Noorden gestaan, en ik wil nog even een kijkje bij de kerk nemen. De kerk hebben we aan het begin van de wandeling al op de foto gezet. Ik check nog even - wat maar goed ook is, anders hadden we een flater geslagen - de op-vallende kerk tegenover de parkeerplaats is een Rooms katholieke kerk, de Sint Marinuskerk..

Gedaan: 91 + 4,1 = 95,1 km
Te gaan: 360 - 95,1 = 265,9 km


Geen opmerkingen: