vrijdag, mei 29

Marskramerpad: Hollandsche Rading - Eyckenstein

Vrijdag 29 mei 2020

Het stuk Breukelen - Hollandsche Rading slaan we even over, hopelijk kunnen we volgende keer met de trein terug.

We parkeren bij het station in Hollandsche Rading. Vandaar steken we de spoorbaan over en wandelen onder de A27 door. Al snel gaan we linksaf het bos in. Dat bos ligt op zandgrond, terwijl we de vorige keer op veen liepen. Het gevolg is een totaal andere flora.

Jammer genoeg zijn we niet de enigen die het vandaag met een heerlijk zonnetje en een graad of twintig heerlijk wandelweer vinden. Gelukkig wordt het in het bos snel rustiger. Het is een heerlijk gemengd bos met zomereik, Amerikaanse eik, lijsterbes, Amerikaanse vogelkers, spar, Europese larix, beuk, sporkehout en nog een aantal soorten die ik al vergeten ben. Een totaal ander landschap dan de weilanden en plassen van onze vorige wandeling. In de kruidlaag valt het vingerhoedskruid op. Het lelietje van dalen is uitgebloeid, maar algemene soorten als klein springzaad, fluitenkruid en zevenblad staan volop in bloei.

Het is met 20 graden warm genoeg voor verschillende vlindersoorten. Een koolwitje en het citroengeeltje fladderen vrolijk rond.

Voor we het weten zijn we bij de bushalte aan het eind van deze wandelkaart. Er is hier geen ruimte om te parkeren, dus daar moeten we de volgende keer iets anders op verzinnen. We wandelen dezelfde route terug.

Gedaan: 107,6 + 4,6 = 112,2 km
Te gaan: 360 - 112,2 = 247,8 km

Geen opmerkingen: