zondag, mei 17

Marskramerpad: Woerdense Verlaat - Dooijersluis

Vrijdag 15 mei 2020

Vlak over de brug parkeren we op een klein parkeerterreintje. Vandaag belooft een saaie wandeling te worden: Veel N463. Onze verwachting is dan ook dat de wandeling van vandaag meer het karakter zal hebben van langzaam weer klein beetje conditie opbouwen, dan van genieten van het natuurschoon.

Gelukkig ligt er een smalle groenstrook tussen het fietspad en de provinciale weg. De berm staat vol scherpe boterbloem en knolboterbloem. Wit fluitekruid en paarse smeerwortel maken de berm tot een vrolijk kleurenpalet. Af en toe schemert er een rode klaver tussen het groen. Het is prima wandelweer: niet te heet, niet te koud, en een lekker zonnetje.

Na een kilometer steken we een bruggetje over. Nog iets meer afstand tussen ons fietspad en de N463. Het is rustig, er zijn weinig fietsers, en de fietsers die er zijn doen hun best anderhalve meter afstand te houden. Een net iets andere gele kleur trekt onze aandacht. Het blijkt de kruipende boterbloem te zijn. In de berm van de sloot bloeit de gele lis met haar prachtige, grote en tere bloemen.

Het is coronacrisis, en een van de activiteiten voor kinderen is de berejacht: Mensen zetten beren in het raam en kinderen kunnen de buurt rondzwerven om beren te spotten. Maar als je op een afgelegen boerderij woont, is er niemand die jouw beren zal zien. Een boer heeft er iets opgevonden: Beren aan een lantaarnpaal bij de oprit.

De weilanden hebben hier allemaal namen: 'weideveld', 'Kleine Kaaikamp', enzovoorts. Een naam trekt onze aandacht: 'Naast Jos'.

Als het geen coronatijd was geweest, en als we niet hadden moeten hoesten, hadden we door kunnen wandelen naar Breukelen. Nu is het niet verstandig om met de bus van Breukelen terug te rijden naar Woerdense Verlaat.
We wandelen door tot de Dooijersluis. Daar eten we onze meegebrachte lunch, en volgen dezelfde route terug. Zuid-Holland zit er op. Volgende keer willen we aan het Utrechtse traject beginnen te knabbelen.

Gedaan: 95,5 + 5,4 = 100,9 km
Te gaan: 360 - 100,9 = 259,1 km

Geen opmerkingen: