zondag, maart 14

Deltapad: Domburg - "De zeven golven"

Zaterdag 13 maart

We parkeren in Domburg op een van de drie parkeerplaatsen in het dorp langs de duinenrij. We hebben een bezoek aan mijn schoonvader gebracht. Een moeilijk, maar ook mooi bezoek. Hij is geen type om over zijn diepere roerselen te praten, maar sprak nu toch over zijn verlangen naar Jezus.



Vanaf de parkeerplaats lopen we de boulevard en de duinenrij op. We hebben geen boekje bij ons, maar de route loopt gewoon over de kam van de duinenrij. Als we zouden willen verdwalen, zou dat moeite kosten. Een stevige bries waait ons in het gezicht. Op de grond meen ik de rozet van de zeeweegbree te zien. Meestal zie ik die langs straatkanten door het strooien met zout in de winter. 

Het is heerlijk wandelen tegen de wind in. Even dalen we af naar het strand en de golven. Het strand is hier maar smal. De wind waait veel schuim op.

Boven wandelen we verder. In de luwte achter de duinen ligt een golfbaan, en een paar golfers slaan een balletje. Het mikken zal met deze wind wel lastiger zijn. Aan het eind van de golfbaan, bij strandovergang 50a, 'de zeven golven', maken we rechtsomkeert. Met de wind in de rug wandelt het lekker snel door. De duindoorn staat in knop, maar de rozen laten hun frisse groene blaadjes net uitkomen. Of het duinroos, hondsroos of rimpelroos is, kan ik nog niet zien.




Geen opmerkingen: