woensdag, maart 31

Pelgrimspad: Ringdijk - Reeuwijk

 Woensdag 31 maart 2021

We parkeren om half tien op de Halfweg in Reeuwijk, vlak bij de rotonde waar ons traject van vandaag eindigt. Het is prachtig zonnig weer. We lopen onder de A12 door, en volgen de straat door Oud-Reeuwijk. Geen trottoir, stoep of wandelstrook. De weg is redelijk rustig. Aan allebei de kanten zijn sloten en boerderijen of gewone woonhuizen. Een boerderij maakt met een bordje reclame "het is altijd tijd voor ijs". Ik vraag me af hoe ze zouden reageren als ik er om drie uur s nachts voor zou aanbellen.

De route heet pelgrimspad, maar we zien geen kapel, kerk of kruisje. Alleen een begraafplaats. Na Oud-Reeuwijk lopen we rechtdoor door Tempel. Pas aan het eind van dat gehucht komen we bij de route. 

Hier gaan we over de Ringdijk rechtsaf het weiland in. We lopen over een asfaltpad, dat verderop overgaat in een grasdijk. Hier is het heerlijk rustig. In de lucht en op het water zijn eerst alleen een fuut en een meerkoetje te zien, maar verderop zien we ganzen en horen we grutto's. 

De waterkant kent volop speenkruid, paarse dovenetel, klein hoefblad, raap/koolzaad en dotterbloem. Allemaal prachtige voorjaarsbloeiers. We komen tot rust na de stress rond het overlijden van mijn schoonvader. 

Even over twaalven zijn we terug bij de auto.


Speenkruid

Paarse dovenetel

Dotterbloem

Klein hoefblad

Geen opmerkingen: