maandag, januari 17

Marskramerpad - Beekbergen - Klarenbeek

Maandag 17 januari 2022

Deze week een midweekje Landal bij Beekbergen. We rijden uit Den Haag regelrecht naar Klarenbeek. We parkeren op een kleine parkeerplaats voor een klein stationneke.
Hier nemen we de trein naat Apeldoorn, en daar de bus naar Beekbergen. Het is zo lang geleden dat we van Hoenderloo naar Beekbergen zijn gewandeld, dat we ons van de omgeving niets meer herinneren. We stappen uit bij halte De Smittenberg, genoemd naar het restaurant op de hoek. Het pad loopt hier vlak langs en voert ons langs de rand van Beekbergen. Na Beekbergen lopen we met links akkers en rechts bos. Het weer is vrijwel droog, maar wel grijs bewolkt. Af en toe doet de zon een moedige maar vergeefse poging om door het wolkendek heen te breken. Het landschap ik heel licht glooiend, wat na alle Hollandse wandelingen een leuke afwisseling vormt.

Op een onbewaakte spoorwegovergang steken we een enkelspoor over. Oosterhuizen lijkt een rustig gehucht te zijn. In de Beekbergense beek groeit een waterplant die ik niet ken, en ook Obsidentify kan hem niet op naam brengen. Langs de beek gaan we richting Klarenbeek. Daar lopen we grotendeels omheen. De voormalige R.K. kerk is nu een buurthuis. Het is er druk, mogelijk doordat een basisschool uitgaat.

Het bos, waaroor we naar het stationnetje van Klarenbeek lopen, wordt intensief bewoond door kabouters. Leuk gedaan. .
Gedaan:
Den Haag - Klarenbeek
Nog te gaan: 157 - 11 = 146 km.

Geen opmerkingen: