dinsdag, augustus 2

Grote rivierenpad: Duivelsberg - Kranenburg

Woensdag 27 juli 2022

Kranenburg biedt haar gasten een redelijk parkeerplaatsje vlak bij het oude centrum. Bijkomend voordeel is dat het wandelpad vlak langs de inrit van de parkeerplaats loopt. Natuurlijk bekijken we even het centrum van Kranenburg. De kerk bewaren we voor de volgende keer.

Het eerste deel van het pad loopt - gescheiden door een sloot en een groene strook - evenwijdig met de autoweg. Het loopt rustig, maar niet afwisselend. Rechts van ons liggen weilanden. Het valt op dat ook hier bij de grens de oppervlakte van de weilanden en akkers per boerderij groter is dan in NL.

In Wyler valt het R.K kerkje op. Een oud en een nieuw kerkje staan vlak bij elkaar. Foto's in de hal van het oude kerkje laten zien hoe het kerkje er in de periode 48 en daarna uitzag.
Na Wyler wordt het pad afwisselender. Het stijgt en daalt meer. Meer uitzicht, en na een tijdje grindweg en smalle voetpaden. In de berm bloeit het rapunzelklokje. Op de top van de berg drinken we een kopje koffie bij het pannenkoek restaurant. Daarna zelfde weg terug.

Gedaan: Hoek van Holland - Kranenburg.

Geen opmerkingen: