donderdag, augustus 18

Biesboschpad: Maasdam - Kiltunnel.

Donderdag 18 augustus 2022

We parkeren op de Keerweer in Dordrecht. Een klein publiek parkeerterreintje vlak voor een bedrijventerrein. Vandaar lopen we gemakkelijk naar bushalte de Kiltunnel. Die staat niet in het boekje, maar heeft met bus 166 twee keer per uur een snelle verbinding met Maasdam.

In Maasdam blijven we een halte te lang zitten. Gelukkig is de volgende bushalte niet ver. Over een smal pad langs de boezemvliet lopen we naar het noorden. Langs de oever groeit veel riet. Aan de overkant staan mooi gelegen huizen. Mooi gelegen, maar we zitten dan wel een eind van al onze vrienden vandaan.

Bij Puttershoek steken we een bruggetje over. Bij molen de Lelie eten we onze lunch aan een keuriuge picknicktafel. Over het Simonsdijkje wandelen we verder richting de Oude Maas. Daar nemen we een grintweg, later smal pad door twee natuurgebieden, het Zuiddiepbos en Groot Koninkrijk. De randen van de grintweg zijn begroeid met brandnetel en braam. Aan stikstof hier blijkbaar geen gebrek. De bramen zijn rijp en lekker. In het tweede deel volgen we een graspad over een dijk. Hier domineren akkerdistel, braam en riet. Wel hebben we hier uitzicht over weilanden met ganzen. We lopen dwars door een lange schaapskudde, die op en aan beide kanten van de dijk graast.

Na een bocht lopen we langs de Dordtse Kil naar het zuiden. Door de verkeerstunnel steken we de Dordtse Kil over.

Gedaan:
Geertruidenberg - Kiltunnel, 61 km.

Geen opmerkingen: