donderdag, mei 9

Streekpad Scholtenpad, kaart 10-11, Zaterdag 27 april

Gisteravond maakten we nog een kort wandelingetje door de laatste stuiptrekkingen van de regen die de hele dag geduurd heeft. Het floristisch hoogtepunt was een paar verdwaalde blauwe druifjes.


Vanochtend is het bewolkt, egaal grijs, maar droog. "Gewapend" met rugtas, lunchpakket en twee flesjes drinken gaan we op pad. Het doel is traject 10 en 11 van het streekpad Winterswijk, het Scholtenpad. Gistermiddag kochten we het boekje bij de plaatselijke VVV.

We beginnen bij camping 't Wieskamp. Na een saai stukje tussen bouwland komen we in het "Dottinkraede", bijgenaamd "Dottenkro", een bos waar de Rattumse beek door meandert. Informatiefolders beloofden ruig klokje, schaafstro en slanke sleutelbloem. Van deze planten is helaas niets te bekennen. Wel groeien er bosanemoontjes, die hun koopjes laten hangen vanwege de regen. Een groepje groeit zelfs tegen een boom aan, en mijn Flora vriend Marco Roepers maakt me er later op basis van een foto op attent dat dit Witte Klaverzuring is.

Verderop, langs de Boldersbeek, staat de pinksterbloem volop in bloei, geflankeerd door het speenkruid. Ook de Dotterbloem heeft het hier naar zijn zin. Verderop treffen we in de berm van een weg enkele viooltjes aan, vermoedelijk maartse viooltjes. Onverwachts, langs de Beurserbeek, ziet Jos enkele sleutelbloemen. Het blijkt de gezochte slanke sleutelbloem te zijn. Langs een fietspad ontdekken we holpijp. Ik zocht eigenlijk een andere paardenstaart, het schaafstro, maar de determinatie wijst op holpijp, al ben ik niet 100% zeker.

Via een aantal binnendoor wegen keren we terug naar de camping.

Geen opmerkingen: