woensdag, april 30

Trekvogelpad Hoenderloo - Jachtslot St Hubertus

Woensdag 30 april 2014

Eigenlijk was het de bedoeling om vandaag een stuk van het Marskramerpad te lopen, maar Jos is wat moe, en het hele stuk naar Stroe is ruim 20 kilometer, ruim boven onze conditie. We kiezen daarom voor een stukje van het park Hoge Veluwe.

We nemen de auto naar de Hoenderloo ingang van het park, en parkeren daar moeiteloos rond 11 uur in de ochtend. Het pad is prima aangegeven, en verwijdert zich al snel van het fietspad en de drukte van de ingang. Over smalle bospaden lopen we richting noordoosten. Van het Trekvogelpad hebben we geen boekje, maar de bewegwijzering is goed. Het voert ons langs Siberiƫ, een vergrassend heideveld, majestueuze beukenbossen en gemende bossen naar het St Hubertus Jachtslot. Ik determineer niet elke boom, maar we komen in elke geval Zwarte den, Grove Den, Jeneverbes, Lijsterbes, Amerikaanse eik, Zomereik, Ruwe Berk, Rhododendron, Beuk, Brem en Eenstijlige meidoorn tegen.

Even voorbij het slot is het Trekvogelpad afgezet, en we moeten even omlopen. Hier raken we even de weg kwijt. Gelukkig hebben we een kaart van de Veluwe waarmee we ons kunnen oriƫnteren. Langs de rand van het Otterlose Zand lopen we terug naar het Jachtslot. Hier nemen we twee van de gratis witte fietsen om daarmee terug te gaan naar de Hoenderloo ingang. Onderweg begint het te donderen, en met de eerste regendruppels bereiken we de auto.
Een reactie posten