woensdag, april 27

Pelgrimspad 2: Spaubeek - Voerendaal

Woensdag 27 april Op het station van Voerendaal is het vrolijk en druk, want het is koningsdag en veel mensen gaan kijken naar het koninklijk bezoek aan Maastricht. Wij nemen de bus en dan de trein naar Spaubeek.

Vanaf het station van Spaubeek steken we de snelweg over en volgen een smal pad, later smalle weg langs de snelweg en dan door de landerijen. De route gaat verder door een 'holle weg', een weg die door de regen is uitgesleten en tussen twee hogere zijkanten door loopt. Gevlekte aronskelk, speenkruid, kleine maagdenpalm en bosanemoontjes sieren de kruidlaag aan weerszijden van de weg.

Er volgt een stuk tussen de akkerlanden. Hier slaat het Pieterpad, waar we de vorige keer mee samenliepen, rechtsaf. Wij wandelen rechtdoor, langs de gehuchten Grijzegrubben, Tervoorst en Hunnecum. Alle drie kleine plaatsjes tussen het glooiende landschap. De lage, glooiende heuvels zorgen voor een totaal ander landschap dan de veen en klei van de polders in het westen. Op een aantal kruisingen staan kleine kapelletjes of kruisbeelden. Na Wijnandsrade gaat het verder tussen de akkers door. In Retersbeek trakteren we onszelf op een ijsje bij de 'IJshut'. Een rijtjeshuis heeft de garage omgebouwd tot kleine ijssalon. Prima ijs. Even verderop staat een vrijmarkt stalletje voor een huis. Voor 1 euro tik ik een spel op de kop.

Vandaag komen we veel fietsers tegen. De wegen zijn ook prima om te fietsen: iets glooiend maar nergens echt steil. En ondanks de naam is ook het Puttersvoetpad een echt fietspad.

Dit was de laatste wandeling van deze vakantie. Morgen terug naar Den Haag.

Gedaan: Den Bosch - Voerendaal, 206 km
Te gaan:
263 - 206 = 57 km tot Visé
250 - 206 = 44 km tot Maastricht

Geen opmerkingen: