woensdag, augustus 16

Romeinse Limespad: Bunnik - Weg naar Cothen

Bus 41 zet ons keurig in het centrum van Bunnik af. Vandaar is het maar een klein eindje naar de route langs de Kromme Rijn. Het eerste deel is floristisch minder interessant dan de vorige wandeling. Het grintpad langs de oever loopt gemakkelijk weg. He, vervelend: de achterkant van mijn sandaal scheurt. Vervelend, ik heb ze 5 a 10 jaar geleden bij Beversport gekocht. Nu loop ik op een sandaal en iets wat het midden houdt tussen een sandaal en een slipper. Nou ja, er is mee te lopen. Een vrouw alleen komt ons achterop. Met rugtas, wandelschoenen en een stevige pas maakt ze de indruk dat ze de afkickcursus na de vierdaagse nog niet heeft afgerond.

De lucht is grijs en dreigend, maar het zou droog blijven, en op een paar druppeltjes na blijft het dat ook. Later breekt het zonnetje door. We wandelen onder de A12 door. Bijna alle tunneltjes op dit traject zijn berekend op mensen die half zo lang zijn als ik.

We volgen de Kromme Rijn om Odijk heen. De flora wordt wat interessanter: zomerfijnstraal, kattenstraat, verwilderde kogeldistels, heelblaadjes, wilde bertram en watermunt. Geen van allen superbijzonder, maar wel leuk afwisselend. Opvallend is ook het grote aantallen paddenstoelen voor de tijd van het jaar.

We passeren de rand van Werkhoven. Bij een picknicktafel maken we een praatje met een wandelaarster die het streekpad Utrecht doet. De route valt hier gedeeltelijk samen met het streekpad. We komen nu meer wandelaars tegen. Bij halte Hardenbroek op de N229 nemen we de bus terug naar Utrecht.

Totaal gelopen: Katwijk aan Zee - N229 voor Cothen, 139 km.
Vandaag gelopen: 14 kilometer.
Nog te gaan: 256-139 = 117 km.

Geen opmerkingen: