donderdag, augustus 10

Romeinse Limespad: Utrecht CS - Bunnik

Donderdag 10 augustus 2023

De NS brengt ons netjes en snel naar Utrecht CS. Daar is het pad gemakkelijk weer op te pakken. Voorbij het rijkskantoor steken we met de Moreelsebrug de spoorlijn over. Via via komen we bij de Domtoren. We kijken even rond naar een fotozaak, want het sd-kaartje van mijn fototoestel ligt helaas thuis. U zult het dus met een foto van mijn mobiel moeten doen.

Onze editie van het boekje klopt niet meer met de route, maar de bewegwijzering is voldoende. Daar verschillen Jos en ik trouwens van mening over, want Jos vindt dat het wel wat beter kan.

Eenmaal onder de A12 door komen we in een ander landschap. De stad ligt duidelijk achter ons. Twee wandelende vrienden die het Limespad van oost naar west lopen, komen ons tegemoet. We maken een kort praatje. We lopen naar Castellum Fectio. De opgravingen zijn duidelijk te zien. Een aantal stenen uit die tijd zijn tentoongesteld. Een echtpaar vertelt dat ze gisteren in Woerden begonnen zijn. Hun auto staat in Bunnik bij het station.

In de brasserie van Fort Vechten drinken we een kopje koffie c.q. thee. Daarna gaan we weer onder de A12 door. Langs de Kromme Rijn is een mooi stuk. Langs het water zien we onder andere zwanenbloem, watermunt, valeriaan en oranje springzaad. Op de Kromme Rijn zelf varen verschillende pendelende surfers. Een boot met ouderen drijft langzaam voorbij. Ik zwaai en blijkbaar vertelt de gids niets boeiends, want de hele boot zwaait naar ons terug.

In het centrum van Bunnik nemen we de bus terug naar Utrecht. De chauffeur is zo vriendelijk op ons te wachten als hij ons ziet komen aanrennen.

Vandaag gewandeld: Utrecht CS - Bunnik.
Totaal gewandeld: Katwijk a. Zee - Bunnik, 125 km.
Nog te gaan: 256-125 = 131 km.

Geen opmerkingen: