donderdag, oktober 22

Scholtenpad: Dottinkrade - Emmaschool

Donderdag 22 oktober 2015

We hebben ons kamp opgeslagen op camping het Wieskamp aan de Kobstederweg in Winterswijk. Daar hebben we vaker gestaan. Het is miezerig wanneer we aankomen. We pakken onze spullen uit en besluiten om ondanks de regen een klein openstaand stukje van kaart 11 te wandelen.

Langs de Kobstederweg wordt de mais binnengehaald. In de verte staan enkele bomen in herfsttooi. Even verderop staan tegenover twee huizen asters in bloei. We slaan linksaf en gaan we het bos in. Op verschillende plaatsen zien we paddenstoelen. Het is echt herfst. De klimop bloeit bijna verscholen. De
reuzenbalsemien valt met haar grote roze bloemen wel op. In de struik en boomlaag springen hulst, lijsterbes, zomereik en amerikaanse eik het meest in het oog. Sneller dan verwacht zijn we bij Emmaschool. We herkennen de plek waar we bij een vorige wandeling de auto parkeerden.

Op de terugweg wordt het even bijna droog, maar ten slotte wint de miezer het. De regen is tevens de reden voor de wat minder fraaie foto's. Maar misschien geven die wel een extra herfstidee. We wandelen dezelfde route terug: het dottinkrade is een mooi bos, ook in de herfst.

Vandaag afgelegd:  4,1km
Gedaan: 58,0+4,1=62,1km
Nog te gaan: 81,3-62,1=19,2 km.

Een reactie posten