woensdag, april 18

Eifelsteig: Monschau - Höfen

Woensdag 18-04-2018

In Höfen parkeren we op de algemene parkeerplaats. Betaald, maar een dagkaartje van 4 euro is redelijk. We hadden het niet van te voren uitgekiend, maar de wandelroute loopt langs de parkeerplaats. De bus rijdt van Höfen elke 10 minuten naar Monschau, maar als de chauffeuse ziet dat we ons haasten, wacht ze vriendelijk op ons.

In Monschau eten we onze meegebrachte boterhammetjes op een bankje lang de Rur. Het spoor is gemakkelijk te vinden, mede doordat Jos het traject op haar mobiel heeft gedownload. Het gaat direct stevig omhoog, maar we kunnen dan ook snel van een mooi uitzicht over Monschau en de burcht genieten.

Vanaf het uitzichtspunt gaat het geleidelijk omlaag naar Burgau, een aan Monschau vastgegroeid dorpje. Speenkruid, paarbladig goudveil en bosviooltjes vrolijken het pad op. We passeren een kleine waterval en twee uitzichtspunten. Op een driesprong twijfelen we hoe het pad verder loopt. De GPS brengt opnieuw uitkomst.

We lopen langs de west- en zuidhelling van een berg, maar de flora is uitermate teleurstellend. Er bloeit gewoon helemaal niets. En met niets bedoel ik ook gewoon niets. Geen struik, geen kruid, geen boom.

Bij Perlendal dalen we af, en klimmen ook weer omhoog. Langs het drinkwaterbekken loopt het brede pad gemakkelijk weg.

De 2e etappe bewaren we voor een andere vakantie. De 3e etappe is 24,5 km, voor ons eigenlijk te lang, maar door dit stuk er af te knabbelen wordt de rest wat behapbaarder.

Een reactie posten