vrijdag, april 6

Pelgrimspad: Vught - Overeind

Zaterdag 6 april 2018
We willen aan het eind van de middag aansluiten bij het gemeenteweekend in Helvoirt. Rond 2 uur parkeren we op de centrale parkeerplaats in Esch. Om half drie gaat de bus naar Vught. Het openbaar vervoer in dit stukje Brabant is goed geregeld.

Lijn 203 is een buurtbusje, en de chauffeur waarschuwt ons wanneer onze halte, de Vijverboschweg, in aantocht is. Vandaar is het nog even lopen naar het beginpunt van de route. De Jagersboschlaan wordt druk gebruikt door fietsers die net uit school komen. Wanneer het asfalt naar rechts afbuigt, lopen we op een half verharde weg. Links en rechts staan nog wat luxueuze villa's wanneer we het bos in wandelen.

In het bos is het rustig. De grootste rustverstoorders zijn de vogels. Heerlijk! De bladeren van sommige struiken lopen uit, maar er bloeit nog niets. Nou, bijna niets. Jos ziet een kleine maagdenpalm in bloei staan. Een te vroeg ontwaakte hommel zoekt tevergeefs naar iets dat op een bloem lijkt.

Na het bos komen we in een open akkerlandschap. Hier bloeit het speenkruid in de berm. Eerst voorzichtig, maar na een tijdje heel uitbundig. Een heerlijk vrolijk gezicht!

De afstand is maar 5 kilometer, en rond half vijf zit de kaart er op. Terug wandelend naar Esch kruisen we de Essche stroom, die breder blijkt dan ik verwacht had.

Vandaag gewandeld: 5,5 km.
Gedaan: 34,3 + 5,5 = 39,8 km.
Te gaan: 276,5 - 39,8 = 236,7 km.
Een reactie posten