vrijdag, april 21

Marskramerpad: Abdij Sion - Lettele

Woensdag 19 april 2023

Eigenlijk moet dit heten: "Marskramerpad: Lettele - Abdij Sion". Want wanneer we in Lettele bij de kerk parkeren, ziet Jos de buurtbus richting Deventer wegrijden. We hebben geen zin om een uur op de volgende bus te wachten, dus lopen we het stuk van oost naar west in plaats van andersom. Dat het OV naar het eind van de wandeling niet zonder risico's is, weten we.

Vanuit het dorp lopen we langs "oaverkamp", kerkpaden, tussen de weilanden, of misschien moet ik zeggen hooilanden, naar het westen. Het zijn paden waar de mensen uit een gehucht vroeger op zondag naar de kerk liepen.

We horen vogels in de bomen om ons heen. We horen ze, maar zien ze niet. Het speenkruid, de pinksterbloemen en de paardebloemen staan in bloei. In de sloten steekt de waterzuring zijn bladeren boven het water uit. Het zonnetje schijnt en verzacht de kille wind.

De landerijen zijn weids, er is ruimte om ons heen, en is de bossen staan de lelietjes van dalen in knop. Citroengeeltjes fladderen achter elkaar aan. In een sloot zwemmen waterhoentjes trots met hun jongen. Stevige boerenhoeven liggen verspreid door het landschap. Op sommige boerderijen wordt het rieten dak vervangen.

We stappen stevig door en twee uur later zijn we bij Abdij Sion. Nu hoeven we geen uur op de bus te wachten, slechts 45 minuten. En wanneer we in de Dapperstraat overstappen, nog een 50 minuten, uhhh...

Enfin, ze rijden, en we komen moeiteloos in Ettele bij de auto terug.

Gedaan: Den Haag - Ettele
Nog te gaan: 110 km.

Geen opmerkingen: