vrijdag, april 21

Marskramerpad: Deventer - Abdij Sion

Dinsdag 18 april 2023

We waren met het Marskramerpad van Den Haag naar Deventer gewandeld. Deze vakantie willen we een stukje verder richting Bad Bentheim komen.

We parkeren bij Abdij Sion en zijn net op tijd bij de bushalte voor de bus naar Deventer. Onder een grijze lucht stappen we uit en lopen door een parkje naar het noorden. De richting is prima aangegeven met kleine grijze bordjes. Die zijn nieuw, we hebben ze nog niet eerder gezien. De rood-witte vlakken hadden van mij iets groter gemogen. Wanneer we het parkje verlaten, wordt de bewegwijzering wat minder.

De route voert ons langs de spoorbaan naar het noorden. Door parken en buitenwijken wandelt het rustig. We steken de spoorbaan over en lopen langs Diepenveen. Na Diepenveen lopen we tussen de akkers en weilanden richting oosten.

In de berm bloeien veel algemene kruiden als hondsdraf, paarse dovenetel, speenkruid, boterbloem, akkerhoornbloem, voorjaarshelmbloem en pinksterbloem. In of liever bij bossen zien we af en toe lelietje van dalen en veel gevlekte gele dovenetel.

Onze conditie zullen we opnieuw moeten opvijzelen, we houden het vandaag bij pm 10 km. Een kleine tegenvaller is dat mijn fototoestel niet meer scherpstelt. Het is me nog niet duidelijk of dat een verkeerde instelling is of een dingetje wat gewoon fysiek kapot is. Voorlopig blijft het bij foto's genomen met mijn mobiel.

Gedaan : Den Haag-Abdij Sion

Nog te gaan: 119 km.

Geen opmerkingen: