donderdag, april 27

Marskramerpad: Lettele - Okkenbroek

Donderdag 27 april 2023

Het is Koningsdag, en de dag begint op de camping steenkoud. Laten we maar zorgen dat we snel in de benenwagen klimmen. Voor we op pad gaan controleer ik de 9292 app: de streekbus rijdt. We parkeren in Lettele bij de kerk. Er staat geen aankondigingen van feestelijkheden, dus dat zal wel goed gaan.

De route brengt ons vandaag door bossen en door hooilanden. Het bos is mooi gemengd met naaldbomen, vuilboom, lijsterbes, zwarte vlier, en veel berken en haagbeuken. In de kruidlaag is niet zo veel te bekennen. Een informatiebord vertelt ons dat de naaldbomen door de droogte afsterven, en dat daarom rhodondendrons, haagbeuk en berk wordt aangeplant.

De Letterlerleide is een beek die onder handen wordt genomen. Er zou gele lis, zwanenbloem en dotterbloem in moeten gaan groeien. We zien ze geen van drie-en. In Den Haag stond de dotterbloem al een paar weken mooi in bloei. Is het water hier niet zo schoon als ze willen, of is het te kort dag, of loopt de natuur hier meer dan 2 weken achter ten opzichte van Den Haag?

Een echtpaar dat ook het Marskramerpad loopt, komt ons tegemoed. We maken een gezellig kletspraatje. Ze blijken op de camping naast ons te staan.

In Okkenbroek haasten we even, want de buurtbus komt zo. Volgens de 9292-app. Helaas, wanneer we net op tijd bij de bushalte zijn, is er geen busje te bekennen. We oefenen 5 minuten geduld in het kader van "busje komt zo", tot we op de halte ontdekken dat bij feestdagen de bus niet rijdt.

Via de weg wandelen we terug naar Lettele. Ik schat 5 kilometer. We passeren de lanceerplaats van V1/V2 uit WO2. Samen toch een mooie wandeling van 12,5 km.

Geen opmerkingen: