zaterdag, april 29

Marskramerpad: Holterberg - Rijssen

Zaterdag 29 april 2023

In Rijssen parkeren we gratis bij het station. Jammer dat we iets te laat van de caravan vertrokken zijn, want nu we moeten bijna een uur wachten op de trein naar Holten.
Maar wanneer de trein komt, zijn we er wel in een paar minuten.

Vanaf station Holten lopen we regelrecht de Holterberg op. Een aantal bomen staan ingezwachteld. Waarschijnlijk tegen een insect of zo, en ik vraag me af welk. Het is duidelijk zaterdag, want het is druk met fietsers en wandelaars. Boven op de berg slaan we rechtsaf.

Bij de Canadese begraafplaats eten we onze boterhammen op. Opvallend zoveel soldaten nog op 28/29 april en op 1 en 2 mei zijn gesneuveld. Een trieste recordhouder is een Canadese soldaat die op 18 mei overleed. Er staat niet bij of dat aan eerder opgelopen verwondingen was, of bij het opruimen van mijnen.

We wandelen een aardig stuk over de Holterberg. Het bos is gemengd met berk, den en lorx. In de onderlaag zien we rode bosbes en blauwe bosbes.

We buigen naar het oosten en lopen langs een natuurgebied. Het natuurgebied is nat, drassig, en voedselrijk. De talloze paardenbloemen, hondsdraf, pinksterbloemen en kluwenhoornbloem getuigen ervan.

Na wat leuke paadjes volgen we de Regge tot een pontje. Dat het ''t oude veer' maar ziet er vrij nieuw uit. Het is een zelftrek pont. Een paar buitenlandse toeristen op de fiets trekken zichzelf met inspanning naar de overkant. We lopen even door tot de N350 en nemen bij halte Grimberg de bus naar Rijssen. Die brengt ons in een paar minuten naar het station.

Gedaan: Den Haag - Rijssen
Nog te gaan: 79 kilometer.

Geen opmerkingen: