dinsdag, oktober 18

Veluwe Zwerfpad: Valouwe en Roekel

Dinsdag 18 oktober 2016

We parkeren de auto op de Roekelse bosweg, en volgen de Apeldoornse weg tot paddenstoel 20337. Hier duiken we een smal bospad in. Het is zonnig, we zijn vroeg, en in het bos is het rustig. Halverwege de middag wordt regen verwacht, maar het moet ons lukken ruim voor die tijd bij het vakantiehuisje terug te zijn.

In het boekje staat vermeldt dat de bewegwijzering ontbreekt, en dat kunnen we bevestigen :) Een probleem vormt dat niet, het kaartje in het boek is duidelijk genoeg. Toch slaan we door onoplettendheid even een verkeerd pad in. De gps wijst ons snel terecht. Op de Immenweg wordt de bewegwijzering weer hervat. Al snel kunnen we de voorrangsweg oversteken. De ingang van het Wekeromse Zand is snel gevonden. Even op het bordje controleren of Maiky hier los mag lopen. Schrik: Maiky de hond mag hier helemaal niet lopen. Niet los en niet aangelijnd.

We kunnen om het Wekeromse zand heen wandelen, maar dan missen we het hoogtepunt van deze wandeling. We besluiten langs het hek van het Wekeromse zand te wandelen tot we bij de route op kaart 11 uitkomen. Inderdaad pakken we de route daar moeiteloos weer op. Langs het weiland staan twee soorten kamille en gewone reigersbek in bloei. We steken over en komen al snel in het bos. De zon schijnt door de bomen, en weerlicht in bedauwde spinnenwebben.

Aan het eind van het bos worden we opnieuw gestopt: Honden, ook aangelijnd, zijn niet toegestaan. Gezien de korte afstand naar de weg kom ik even in de verleiding het bordje te negeren, maar dit is priveterrein, en de eigenaar zou zijn toestemming kunnen intrekken. Dan worden velen het slachtoffer. We volgen daarom het pad rechts langs het hek tot een t-splitsing op vakantiepark bergenrhode. Hier wandelen we over het park naar de hoofdingang. Over de weg lopen we terug naar de auto.

Vandaag gewandeld: pm 5 km, maar geen kaarten afgestreept, dus : 0 km.
Totaal gewandeld: 51,0 km
Te gaan: 287,2 - 51 = 235,2 km

Geen opmerkingen: