woensdag, augustus 25

Marskramerpad: Achterveld - Terschuur.

Woensdag 25 augustus 2021.

We parkeren bij de Hersteld Hervormde kerk in Terschuur. Een groot en leeg parkeerterrein. We genieten van een probleeloze busreis, want de bus komt net aanrijden. 

In Achterveld pakken we de route snel weer op. Bij de R.K. kerk staat een monument voor de dienstplichtigen van het eerste regiment Huzaren die hier in mei 1940 sneuvelden, en voor de Canadese soldaten van het Princess Patricia Light Infantry die in april/mei 45 Achterveld en omgeving van de Duitsers bevrijden. Ook de burgers uit Achterveld uit de 2e WO worden herdacht.

De twee wandelaarsters van gisteren hebben in Achterveld bij een B&B overnacht. Ze genieten bij een picknicktafel van het zonnnetje. We wandelen langs de Modderbeek. Ja, zo heet deze beek, en hij doet zijn naam eer aan. De beek is recent in een meer natuurlijke staat gebracht. Jammer dat er een strook met ingezaaide bloemen naast loopt: het bekende inzaai mengsel met korenbloemen, zonnebloem en heelblaadjes. Het doet heel kunstmatig aan.

We wandelen naar de provinciale weg en volgen het fietspad meer dan een kilomter voordat we een rustiger weg inslaan. Op een bankje gebruiken we onze lunch. Wanneer we opstaan, zien we de twee wandelaarsters in de verte aankomen. Wij slaan het bos in. In de schaduw van de bomen groeit iets wat op perzikkruid lijkt. Een vorige keer bleek het waterpeper. Dit keer komt de app er niet uit. Ik pak de flora erbij en kom op zachte duizendknoop uit. De twee wandelaarsters halen ons in terwijl ik aan het determineren ben.


De rest van het pad wandelen we afwisselend tussen bos, weilanden en akkers. In de kruidlaag zien we hengel, zwart tandzaad, grote wederik en wolfspoot. In een klein vennetje groeit watermunt en veenwortel. Die laatste kende ik nog niet. 

Over een vergrassende heide gaat het noordwaarts naar de A1, waar we over een viaduct Terschuur binnenlopen. We kunnen een kaart van 10km afvinken.


Geen opmerkingen: