donderdag, augustus 26

Marskramerpad - Terschuur - Veenhuizerveld.

Donderdag 26 augustus 2021

We willen in Veenhuizerveld parkeren, maar de weg tussen Huinen en Veenhuizerveld is afgesloten wegens werkzaamheden. Dan maar parkeren in Huinen, waar we de bus moeten hebben, omdat Veenhuizerveld geen OV heeft. In Huinen zijn wel parkeerplaatsen, maar degenen die we zien zijn allemaal 'Prive'.  We maken gebruik van de gastvrijheid van de parkeerplaats van de kerk van de hervormde gemeente.

We hoeven niet lang te wachten op de bus. In Voorthuizen stappen we over, en in Terschuur is de halte vlak bij de route. Na honderd meter slaan we rustige landweg in. 

De route voert ons door het laatste stuk van de Gelderse Vallei, met afwisselend koeienweiden, maisakkers en andere landbouwgronden, afgewisseld met bos en heide. De Appelsche heide is aan het vergrassen; de schapen die hier de boel kort moeten houden, zitten verderop in een weide.

We lopen een stuk langs een klompenpad, waar de bewegwijzering ontbreekt. Daarna hebben we even een kort stukje stickers en bordjes voordat een bordje aankondigt dat het volgende stuk geen wegwijzers kent. We lopen prompt verkeerd, maar zien daardoor wel de klokjesgentiaan in bloei. Met de GPX viewer op mijn mobiel zitten we snel weer op de route. Vorige week was op het journaal dat de heide nu op zijn mooist was, en ondanks een grijze lucht ziet de heide er mooi ut.

Het is de laatste weken nat geweest, en het resultaat is op de grond te zien. Niet alleen veel plassen en modderplekken op de grond, maar ook doordat het bos vol paddestoelen staat. Parelameniet, gele aardappelbovist, prachtvlamhoed en bleke franjehoed strijden om onze aandacht.

Het is 14 uur wanneer we in Veenhuizerveld arriveren. Jammer genoeg ontbreekt een leuk terrasje. Ach, niet mopperen, de dag was grijs maar droog. Ideaal wandelweer. We hebben er 13,5 km opzitten. Wanneer we bij de tent komen, breekt het zonnetje door.

Morgen nog 1 traject en dan weer naar huis voor het weekend. Als de voortent morgen droog is, pakken we hem gelijk in. Zo niet, dan moeten we nog even kijken wat we doen.






Geen opmerkingen: