donderdag, mei 25

Marskramerpad: Bad Bentheim - Losser

Dinsdag 23 mei 2023
In Oldenzaal parkeren we bij het station. De bedoeling is om vandaag van Losser naar Bad Bentheim te wandelen. We zijn redelijk op tijd, maar verliezen ruim een uur doordat de busmaatschappij een halte buiten gebruik stelt en dat niet doorgeeft aan 9292.
We nemen daarom maar de trein naar Bad Bentheim, om vandaar naar Losser te lopen.

Bad Bentheim heeft een mooi kasteel, Burg Bentheim. We bewonderen hem van de buitenkant, en wandelen er rondom. Door alle sores met de bus is het al middag. Het is een heerlijk gevoel in dit bergachtige stadje te zijn. Echt buitenland. Echt vakantie. Ik wist niet dat Duitsland dit zo ver noordelijk en zo dicht bij onze grens kende. In het stadpark / bos eten we onze lunch. Het is hier heerlijk rustig. De planten zijn niet bijzonder, al zagen we er in het stadje wel een aantal. Maar ik heb mijn flora thuis gelaten, het is een voor ons doen zwaar traject van 17 of 18 kilometer. En de obsidentifier app om planten te herkennen doet het om onduidelijke reden niet.

Het plaatsje Gildehaus heeft een leuk oud kerkje. We lopen over een heuvelrug, en hebben afwisselend links en rechts uitzicht. We passeren twee molens, de oostmolen en de oude westmolen. Ja, hier boven op de heuvelrug vangen de wieken wel wind. Het plaatselijke Judenfriedhof zit op slot. Jammer dat zo iets blijkbaar nodig is tegen vandalisme.

Forst Bentheim oogt als een productiebos - het gaat om de houtwinning. De kruidlaag is dus niet bijzonder interessant. We wandelen gestaag door en arriveren even voor half vijf in Losser.

Na bijna 10 jaar zit de laatste etappe van het Marskramerpad er op. Mission accomplished. Onze vakantie zit er ook praktisch op.

Gedaan: Den Haag - Bad Bentheim, 370 km.

Geen opmerkingen: