vrijdag, mei 19

Marskramerpad: Deurningen - Oldenzaal

Vrijdag 19 mei 2023.

Oldenzaal beschikt over een ruime P&R vlak bij het station. We zijn net op tijd voor de trein naar Hengelo. Daar hoeven we niet al te lang te wachten op de bus naar Deurningen.
Het is prachtig weer, zonnig, met soms een wolkje, en temperaturen tussen de 12 en 20 graden. We komen dan ook minstens 8 groepjes Marskramerpadlopers tegen. Een record. Dat hebben we in geen van de wandelingen vanaf Den Haag tot nu meegemaakt.

We wandelen tussen weilanden, waar fluitenkruid, reigersbek, akkerviooltje en look-zonder-look in de berm de dienst uitmaken. Door de temperatuur komen we ook het oranjetipje tegen. Een aantal nieuwsgierige koeien volgen ons aan hun kant van het hek als we langs hun weiland lopen. Het landschap wisselt, het tweede deel van ons dagtraject brengt ons langs een recreatieplas.

In Oldenzaal is het even zoeken naar een gezellig terrasje voor een kopje thee en een kop koffie. Oldenzaal was doel 1 van onze vakantie, en dat is gehaald. Dus trakteren we onszelf. De St Plechelmus basiliek in Oldenzaal is een bezoekje waard. Plechelmus was een monnik, bisschop en als missionaris werkzaam in het Frankische Nederland en het Duitse grensgebied. Na de basiliek lopen we verder naar het station. Misschien dat we volgende week doel 2, Bad Bentheim, kunnen halen.

Gedaan: Den Haag - Oldenzaal
Nog te gaan: Oldenzaal - Bad Bentheim, 25 km.

Geen opmerkingen: