vrijdag, juli 10

Grote rivierenpad: Boelenham - Herveld-Noord.

Vrijdag 10 juli 2015

We parkeren probleemloos in Herveld-Noord. De bus stopt vlak voor het parkeerterreintje en brengt ons naar het station. Helaas is daar de trein net 10 minuten geleden vertrokken. 50 minuten wachten dus. De trein brengt ons daarna 1 stationnetje verder naar Boelenham (station Zetten-Doodewaard).

Hier pakken we probleemloos het traject weer op. Het pad voert ons langs de spoorbaan, Een vermoerassende sloot biedt een ruime variatie aan natte planten: Moerasspirea, grote valeriaan, harig wilgenroosje, en grote kattenstaart. Een walstrosoort neem ik mee om later te bekijken. Tijdens de lunch kom ik bij het determineren uit op moeraswalstro. De flora is nu heel anders dan een aantal weken geleden; de voorjaarsbloeiers zijn uitgebloeid en de zomer is begonnen. Wanneer de trein uit de richting Tiel langs komt en me ziet fotograferen, toetert de machinist vriendelijk.


Het pad verlaat de spoorbaan en leidt ons door weilanden en akkers. De paden zijn rustig. Ook hier groeit in de berm Grote Valeriaan. Is er iets meer rustgevends te bedenken? Verderop komen we door diverse parken. Het kerkje van Hemmen dateert al uit de 13e tot 15e eeuw. Langs een ruine komen we bij de Linge - dit pad heet niet voor niets het Lingepad.
Bij de vorige wandeling vroeg ik me af of deze omweg wel de moeite waard was: we kruisen drukke autosnelwegen en zien aardig wat bebouwde kom. Maar dit stukje maakt veel goed.

Voor het pad langs de Linge geldt dat het boekje niet nauwkeurig is: we zouden moeten doorlopen tot het einde, maar de bedoeling is om direct na het pannekoekhuis rechtsaf te slaan. Via het molenpad komen we bij Zetten. Hierna wordt de wandeling relatief saai. Wel zitten er tussen Zetten en Herveld nog goedgekozen rustige landwegen, maar dit traject bevat toch relatief veel bebouwde kom met nieuwbouwwijken. Misschien dat architectuur liefhebbers dit stuk mooi vinden; zo ja, dan gun ik hun dat graag.
Zonder probleem vinden we de auto weer terug.

Vandaag afgelegd: 10,4 km
Gedaan: 156,7+10,4=167,1 km
Nog te gaan: 273,3-167,1=106,2 kmGeen opmerkingen: