zaterdag, juli 18

Krijtwandelpad: Slenaken - Epen

Zaterdag 18 juli 2015

We parkeren de auto in Slenaken tegenover bakkerij Vermeer. Een prima bakker. Vandaar vinden we gemakkelijk het pad.

De route leidt ons over een voetpad, dat soms langs de weg loopt, en soms iets verder van de weg loopt. Bij de zendmast worden we 'het bos in gestuurd'. Het klimt hier geleidelijk maar gestaag. We lopen tussen weilanden en akkers, en worden geregeld beloond met prachtige uitzichten.

We stappen het Onderste bos in. Hier lopen we langs de Belgisch-Nederlandse grens zonder er erg in te hebben. De ondergroei bevat gewone braam, soms meer dan 2 meter hoge varens, groot springzaad, valse salie en heksenkruid.

Het pad splitst zich en overeenkomstig het gestelde in het boekje 'volg het pad steeds rechtdoor' lopen we rechtdoor het hoofdpad aanhoudend. Fout! Wanneer we bij grenspaal 15 aankomen merken we onze fout. Terug dus. Dan pas merken we dat het pad wel degelijk staat aangegeven.

De route brengt ons door het Geuldal en langs een vollermolen. Het Geuldal staat bekend om zijn zinkflora, maar daarvoor moeten we en vroeger in het jaar en dichter bij de Belgische grens zijn. Wel genieten we nog van een mooi uitzicht op Epen.

Voor we er erg in hebben kunnen we deze kaart 'afstrepen'. Omdat het pas begin van de middag is, besluiten we een deel van kaart 7 alvast te doen. Helaas blijkt de bushalte bij restaurant Buitenlust opgeheven te zijn. Te voet terug naar Epen.

Gewandeld: 28,5+8=36,5 km km
Te gaan: 90,0-36,5=53,5 km
Geen opmerkingen: